U ČAST VELIKANU

Real Madrid u pet minuta svijetu pokazao tko je bio Alfredo di Stefano

Alfred di Stefano
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
08.07.2014.
u 10:25

Nogometaš kojeg će Madrid pamtiti dok je nogometa, dva je puta bio proglašen za najboljeg na svijetu, jedini je zabijao u pet uzastopnih finala Kupa prvaka, a svih pet je ujedno i osvojio.

Smrt nogometne legende Alfreda di Stefana obišla je svijet i mnogi su se aktualni i bivši nogometaši oprostili od njega, ali Real Madrid ipak pristupa ovom tužnom događaju na drugačiji način, pa su tako posvetili čarobnom Argentincu video od pet minuta pod nazivom "Hvala ti, Alfredo di Stefano", u kojem jasno daju do znanja kakav je to nogometni znalac bio.

Nogometaš kojeg će Madrid pamtiti dok je nogometa, dva je puta bio proglašen za najboljeg na svijetu, jedini je zabijao u pet uzastopnih finala Kupa prvaka, a svih pet je ujedno i osvojio.

Nažalost, nikada nije nastupio na Svjetskom prvenstvu, zato što je Argentina u dva navrata odbila sudjelovanje. No za njih je odigrao samo sedam utakmica te zabio isto toliko pogodaka. Igrao je i za Kolumbiju, ali najviše je nastupa imao za Španjolsku, s kojom se uspio kvalificirati tek na prvenstvo 1962., no tada ga je ozljeda spriječila da nastupi.

Od 2000. godine bio je počasni predsjednik Reala i do kraja života živio je u Madridu.

>> Legendarni Di Stefano preminuo u 88. godini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije