Europska liga

Rijeka u skupini s Milanom, Austrijom Beč i AEK Atenom

Rijeka - Olympiakos
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
25.08.2017.
u 13:29

Rijeka će imati priliku 'osvetiti' Osijek koji je ispao od Austrije Beč

Hrvatski prvak Rijeka u utorak je izgubio od Olympiakosa na Rujevici (0:1) i tako je Liga prvaka ostala samo san, ali će zato utjehu tražiti u Europskoj ligi. Momčad Matjaža Keka ostala je, nažalost, jedini naš predstavnik u Europi, a danas je doznala svoje protivnike.

Ždrijeb Europske lige spojio je Rijeku, koja je bila u trećoj jakosnoj skupini, s Milanom, Austrijom Beč i klubom AEK. Kekova družina tako će morati igrati protiv Nikole Kalinića i ostatka društva iz Milana, koji je mnogo potrošio ovog ljeta i bitno se pojačao.

Isto tako, Rijeka će imati priliku "osvetiti" Osijek koji je ispao od Austrije Beč, a opet će morati putovati u Grčku.

Prve utakmice Europske lige na rasporedu su 14. rujna, a nakon toga 28. rujna, 19. listopada, 2. i 23. studenog te 7. prosinca. 

Finale Europske lige 16. je svibnja iduće godine u Lyonu. 

UŽIVO ŽDRIJEB:

SKUPINE:

GRUPA A: 1. Villarreal  2. Maccabi Tel-Aviv  3. Astana 4. Slavia Prag

GRUPA B: 1. Dinamo Kijev  2.  Young Boys  3. Partizan 4. Skenderbeu

GRUPA C: 1. Braga  2. Ludogorec  3. Hoffenheim  4. Basaksehir

GRUPA D: 1. Milan  2. Austria Beč  3. RIJEKA  4. AEK

GRUPA E: 1. Lyon  2. Everton  3. Atalanta 4. Apolon

GRUPA F: 1. Kopenhagen  2. Lokomotiv Moskva 3. Šerif  4. Zlin

GRUPA G: 1. Viktorija Plzen  2. Steaua  3. Hapoel Ber-Sheva 4. Lugano

GRUPA H:  1. Arsenal  2. BATE Borisov  3. Köln 4. Crvena zvezda

GRUPA I: 1. Salzburg  2. Marseille 3. Vitoria  4. Konyaspor

GRUPA J: 1. Athletic B.  2. Hertha 3. Zorja  4. Östersunds

GRUPA K: 1. Lazio  2. Nice 3. Waregem 4. Vitesse

GRUPA L: 1. Zenit  2. Real Sociedad  3. Rosenborg 4. Vardar

13:10 –  Gledali su se isječci iz prošle sezone, a sad je sve spremno za početak ždrijeba

13:00 – Dobar dan, pred nama je ždrijeb Europske lige. Rijeka čeka svoje protivnike, a nalazi se u trećoj jakosnoj grupi.

GRUPA 1: Arsenal, Zenit, Lyon, Dinamo Kijev, Villarreal, Athletic Bilbao, Lazio, Milan, Plzen, Salzburg, Kopenhagen, Braga

GRUPA 2: Steaua, Ludogorec, BATE Borisov, Everton, Young Boys, Marseille, Real Sociedad, Maccabi Tel Aviv, Lokomotiv Moskva, Austria Beč, Hertha, Nice

GRUPA 3: Astana, Partizan, Hoffenheim, Köln, RIJEKA, Vitoria SC, Atalanta, Waregem, Zorja, Rosenborg, Šerif, Hapoel Beer Sheva

GRUPA 4: Apollon, Basaksehir, Konyaspor, Vitesse, Slavia Prag, Crvena zvezda, Skenderbeu, Zlin, AEK, Lugano, Vardar, Östersunds

Komentara 31

ZA
!zagreb!
13:43 25.08.2017.

Nije loše. Može to Rijeka. Dosta ovisi i o rasporedu. Najgore je dobiti 3 i 4 utakmicu sa Milanom.

Avatar nekakav
nekakav
13:55 25.08.2017.

milan i aek prejaki, austrija se može pobijediti, nekako. osim milana, nitko zvučan ne dolazi ove godine u hr. haha, što tek misle u milanu, pa s kim to oni tek igraju, tko je aek, austrija i rijeka?! ajd, uvježbavati se za iduću sezonu lige prvaka, ono, ispucati se, to bude ok skupina. prvih 16 u talijanskoj ligi je jače od ovog što je milanu dodijelio 'ždrijeb'. ali zanimljivo bude srbima i albancima. šteta što zvezda nije dobila skenderbeua, ipak je na zvezdi pritisak veći nego na partizanu.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
13:18 25.08.2017.

"... Rijeka čeka protivnike: Može s Arsenalom, Milanom, Zvezdom. ..."___A moglo je s Barcelonom, Juventusom i Sportingom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije