HAJ - RIJ 1:2

Rijeka svladala Hajduk i probila se na treće mjesto

Hajduk Rijeka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/8
28.04.2013.
u 20:54

Katastrofa, sudac Pejin se totalno izgubio na štetu nogometa. Valjda su mu javili na poluvremenu što je napravio. Drugom Rijekinom golu prethodio je prekršaj strijelca Benka.

Juriši Hajduka trajali su punih pet minuta, nije bilo učinkovitosti, a onda je krenula Rijeka. Najprije je Oremuš s gol linije izbacio udarac Marića, a u 21. minuti slavila su Riječani. Troma i slaba obrana bijelih izigrana je nakon ubacivanja iz auta, Jugović je odigrao povratnu, Milović je zakasnio u izlasku, pa nije bio zaleđa, a Mujanović je s lakoćom matirao Blaževića.

Hajduk opet oštećen

Sedam minuta kasnije Hajdukova vrata spašavao je Blažević. Najprije je zaustavio Benka u prodoru, a nakon kornera na jedvite jade obranio udarac Alispahića. Ništa nije štimalo u igri bijelih, a u 36. minuti Hajduku je prijetio potop, Rijeka je povela s 2:0. Mujanović je ukrao loptu Caktašu, ubacio za Benka. Lopta se jedva dokotrljala do mreže, Mujanović je pratio kako ulazi između vratnica, ali nije je htio dotaknuti kako bi svom suigraču priskrbio ulogu strijelca. Benko se, naime, bori ta titulu prvog strijelca lige. Pogotku je prethodila velika greška suca Tihomira Pejina, jer je pogotku prethodio Benkov prekršaj nad Maločom. Nevjerojatno je kakav je previd napravio Pejin i nije svirnuo prekršaj. Pa, Benko se oslobodio Maloče klasičnim košarkaškim blokom. Hajduk je, po tko zna koji put ove sezone, opet oštećen.

Hajduk je igrao grozno zahvaljujući promjeni formacije, Krstičević je u utakmicu ušao s 4-1-4-1, Milić je bio zadnji vezni.

Mišo priznao pogrešku

Želio je Krstičević od Caktaša i Sušića stvoriti dvojicu kreatora igre, na bokovima su trebali jurišati Kouassi i Stojanović. Sve je to bilo lijepo zamišljeno, ali u praksi Krstičevićeva formacija nije funkcionirala. Matjaž Kek je odigrao 4-4-1-1, iza Benka je stavio Alispahića, a u završnicu je Rijeka dolazila s najmanje pet igrača. Slovenski strateg taktički je nadmudrio Krstičevića.

Nastavak je ponudio Krstičevićevo priznanje pogreške, vratio se na standardnih 4-2-3-1, a u 53. minuti nakon krasnog udaraca Sušića Hajduk je smanjio na 2:1. Nizale su se prigode bijelih, promašivali su Vuković, Sušić..., a Jozinović je pogodio vratnicu. Sudac Pejin? Katastrofa, taj se totalno izgubio na štetu nogometa. Valjda su mu na poluvremenu javili što je napravio...

Bijeli zakažu kad je važno

- Kad bih počeo pričati o detaljima koje sam vidio posljednjih par kola mogao bih dugo govoriti. To će komentirati eksperti, nas ionako nitko ne sluša - rekao je o spornom detalju Rijekin trener Matjaž Kek.

Ni Mišo Krstičević nije želio previše o suđenju. Nije prvi put ove sezone, Hajduk je vjerojatno najoštećenija momčad lige.

- Maloča ima oteklinu od tog udarca Benka. Što ću komentirati suđenje, tu je cijela sezona - kratko će Krstičević.

Hajduk se jurišima u nastavku pokušao vratiti. Sušić je u 53. minuti smanjio na 2:1, bilo je još četiri-pet prigoda za bijele, ali bodovi su otišli u Rijeku. Slabo prvo poluvrijeme u kojem je Krstičević igrao nekakvih 4-1-4-1 nije se moglo nadomjestiti. Kek je bolje postavio igru, to je bilo očito.

- Morao sam rotirati, imamo problema s igračima, koji se vraćaju nakon ozljeda i nisu u punom treningu. Ne mogu izdržati cijelu utakmicu - pravdao se Krstičević. Činjenica je da ovaj Hajduk poklekne kad god je neka važna utakmica.

- Istina, izgubili smo od Istre, od Dinama, sada od Rijeke. Očito imamo problema kad igramo kod kuće - kaže Krstičević.

Hajduk je sada u teškoj situaciji. Mogao je Rijeku izbaciti iz igre, kad ono poraz.

- Ne sumnjam da ćemo sezonu uspješno privesti kraju - kazao je Krstičević.

Neizvjestan rasplet

U Poljud je Matjaž Kek stigao s dva poraza zaredom. - Pripremali smo se za agresiju, zgusnuli smo sredinu... Prerano su nas otpisali, a mi smo se vratili. Do posljednjeg kola bit će neizvjesno tko će u Europu. Ali, ići nespreman u Europu i nije baš dobro - kaže Kek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije