STRUKA Iskusni hrvatski izbornici osvrću se na susret sa Francuzima

Rizik je još veći ako se odmarate

26.01.2009.
u 21:25

Uoči sutrašnje utakmice s Francuskom dvojbeno je treba li poštedjeti ključne igrače ili ići na pobjedu zbog publike i zadržavanja pobjedničkoga ozračja.

Aco: Najbolji trening
Negdašnji hrvatski izbornik Aleksandar Petrović o tome ima jasan stav:

- S obzirom na to da je ponedjeljak bio dan odmora i da su između utakmice s Francuskom i polufinala još dva dana odmora, ja bih igrao punom snagom. U ovom ritmu igranja, u ta četiri dana treba im dobra trening-utakmica, a gdje ćete bolji trening od olimpijskog pobjednika. Po mome mišljenju, rizik od ozljede veći je niste li u tonusu, igrate li pet-šest minuta, nego igrate li 40 minuta. Dođe li do “tankiranja”, postoji opasnost da ispadnemo iz ritma.

Ćiro: Nisam pogriješio
Miroslav Blažević na EP-u u Engleskoj kalkulirao je sa sastavom u zadnjem kolu u skupini te izgubio od Portugala s 0:3.

- Neki tvrde da sam pogriješio, ja tvrdim da nisam jer smo u sljedećoj utakmici nadigrali Nijemce, bili smo jači i fizički, ali nam suci nisu dali da idemo dalje - kaže Ćiro.

Na upit bi li Červar trebao poštedjeti umorne, Ćiro će diplomatski:

- Izbornik Červar najbolje zna stanje svakog igrača. Pratim naše rukometaše, fućkaš Hrvata koji ih ne gleda. Volio bih da Lino sastavi momčad koja će pobijediti Francusku.

I izbornik vaterpolista Ratko Rudić, koji kaže da uživa u pobjedama naših rukometaša, smatra da će Červar najbolje znati što mu je činiti.

- To je stvar procjene i strategije, no s Francuzima u svakom slučaju treba igrati punom snagom. Ako je nekomu od igrača baš potreban odmor, neka mu se to i omogući, no oni koji budu nastupili moraju pružiti maksimum.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije