AMERIKANCI OSLABLJENI

Roddick: Ove godine neću igrati Davisov kup

Andy Roddick
AFP
08.01.2010.
u 16:29

Najbolji američki tenisač, sedmi na ATP ljestvici, Andy Roddick ove godine neće igrati mečeve za reprezentaciju, a sve kako bi izbjegao pogoršanje ozljede koljena.

- Susrete Davis Cupa ove godine neću igrati, no to nije moj konačan oproštaj od reprezentacije - veli 27-godišnji Roddick koji je lijevo koljeno ozlijedio listopadu prošle godine.

Amerikanci će od 5. do 7. ožujka igrati prvo kolo Davisova kupa u Beogradu protiv Srbije, no bez igrača koji se izborniku odazivao 22 puta, te je kroz utakmice tog natjecanja ubilježio 31 pobjedu i 11 poraza. Sa SAD-om je 2007. osvojio natjecanje pobjedom protiv Rusije u finalu.

- Moja je odluka dobra gleda li se ona dugoročno i znajte da nije bila nimalo lagana. Nisam jedan od onih koji igraju kada im to paše ili kada se utakmice igraju blizu kuće. Odluku o nastupima za reprezentaciju uvijek sam donosio početkom godine i tih sam se odluka i držao. Također, odluku mi je olakšalo saznanje da imamo momke koji su spremni uskočiti. Izbornik Patrick McEnroe nije dramatizirao kada sam mu obznanio vijest - dodaje.

Među najboljih stotinu tenisača svijeta, izuzme li se Roddick, Amerikanci imaju osam predstavnika, a oni su: Sam Querry (25), John Isner (34), James Blake (44), Mardy Fish (55), Taylor Dent (76), Rajeev Ram (79), Michael Russell (83) i Robby Ginepri (100).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije