Najbolji biciklist

Rossi: Sumnjam da ću ikada nastupati u Formuli 1

Valentino Rossi
Reuters
04.02.2010.
u 18:42

Deveterostruki svjetski motociklistički prvak (sedam puta u elitnoj klasi), 30-godišnji Talijan Valentino Rossi, poručio je da ne treba očekivati njegov natjecateljski prelazak ''s dva na četiri kotača''.

Usprkos glasinama koje spominju Rossijev mogući prelazak u natjecanja u Formuli 1 jednom kada okonča svoju motociklističku karijeru, to se vjerojatno neće dogoditi, tvrdi sam talijanski šampion.

Rossi je mnogo puta sudjelovao na testiranjima F1 bolida, a na posljednjem, kada je obavio dvodnevno testiranje Ferrarijeva bolida iz 2008. godine na stazi u Barceloni, čak je ostvario i dobre natjecateljske rezultate. Ipak, kaže da ne može zamisliti prijelaz iz motociklizma u Formulu 1…

- Dobio sam priliku voziti Ferrarijev bolid u Barceloni i bilo je sjajno! Dobro sam se zabavio, bio je to jako dobar test, čak sam ostvario i dobra vremena. Opet, mislim da je vrlo teško očekivati da ću se okušati i u natjecanjima Formule 1 - izjavio je Rossi.

Priznao je talijanski as da je i njega uzbudila vijest o povratku Michaela Schumachera u svijet Formule 1 nakon tri godine mirovine.

- Mnogi su se veliki sportaši, poput Michaela Jordana ili Lancea Armstronga, povlačili pa onda vraćali. Iskreno, ja uopće ne razmišljam o umirovljenju. Ako to i učinim, radit ću nešto drugo. Što se Michaela tiče, sjajno je što ćemo ga opet gledati u bolidu Formule 1. Bit će zanimljivo vidjeti može li biti tako brz kao što je bio prije umirovljenja - rekao je, između ostalog, Rossi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije