Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.09.2017. u 20:53
U 1. kolu Europske lige Rijeka je na Rujevici izgubila protiv grčkog AEK-a sa 1:2

Kekova družina u Europsku ligu ušla je porazom. U 1. kolu Rijeka je na Rujevici izgubila protiv AEK-a sa 1:2. Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Mantalosa, a u 29. minuti izjednačio je Elez. Pobjednik je odlučen u drugom poluvremenu nakon sjajnog pogotka Christodoulopoulosa (63.). Rijeka sljedeću utakmicu igra u gostima kod Milana.

Da Europa živi na Rujevici, vidi se već u redu za akreditacije, punom kuverti za skaute talijanskih klubova. Iz Milana su došli snimiti sljedećeg suparnika u Europskoj ligi na San Siru, a stasiti gospodin ispred nas rekao je samo jednu riječ: Sampdoria. Sve jasno, isto se kaže i na hrvatskom...

Europska liga: Rijeka - AEK
1/20

Nakon obavljenog prijelaznog roka podjednako je zanimljiv pogled na Kekov izbor na terenu i na klupi. Prednost su dobili starosjedioci, bokove su zauzeli Vešović i Zuta, a naprijed u četverokutu posložili su se Gorgon, Kvržić, Heber i Gavranović. Rijekin Grk Haralampije našao se na klupi, kao i Pavičić i Acosty, posljednja pojačanja, a preživio je Rumunj Matei dok je iščezao Črnic.

Kako je Uefa ispraznila sjever, Armada se stisnula u kavezu na jugu i krenula odmah žestoko kako i Kekovi dečki, matnu situaciju složili su već na isteku treće minute. Gavranović je izbio sam pred Anestisa, odlučio se za otezanje i dodavanje, a Heberov je udarac bio premlak.

No, brzo su se Atenjani pribrali, krenuli napadati, Rijekine linije neuobičajeno su propuštale vodu, a u 16. minuti već tradicionalna slika kad Grci stignu u goste – kapetan Mantalos nečuvan je zakucao u desni kut Prskala, a grčki su novinari poskočili u loži. Da dođe klub sa Zakintosa, vjerojatno bi poveo protiv našeg prvaka, kako god se zvao, a kamoli ne momčad Manola Jimeneza koja je maksimalno ušla u utakmicu.

Vidjelo se koliko su ozbiljno shvatili hrvatskog prvaka, a i koliko su im utakmice s Olympiakosom olakšale skauting. Ali Rijeka je bila raspoložena za nadigravanje, pa se u 30. minuti Rujevica zatresla, Mišić je opet iz kuta poslao savršeno loptu u srce šesnaesterca, Elez je postavio nogu i stiglo je izjednačenje. Kad su korneri u pitanju, Slavonac je najbolji „konobar“ na Kvarneru.

Kad dođu u goste, Grcima ništa nije nepristojno, zbog ponašanja AEK-ove klupe i Matjaž Kek je izgubio živce, što se nije dogodilo ni kad je Zoki Mamić imao šou na istom mjestu. Ušao je u prostor klupe Atenjana i zaprijetio gostima.

A nije Keku vjerojatno bilo po volji ni kako momčad defanzivno stoji, opaki Mantalos imao je još dvije set lopte za novo vodstvo, drugu je Prskalo čudesno ulovio. Inače se AEK predstavio kao vrlo neugodna ekipa čiji se igrači znalački ubacuju u prazan prostor, pa je Rijeci dobro došao predah da zbije redove, pogotovo s obzirom da su Mišić i Bradarić imali žute kartone.

Lošu na vijest na poluvremenu je priopćio spiker – u gužvi se izgubio najpoznatiji maloljetni navijač Rijeke Tino Popović koji je tražio tatu Sašu. Sreća u nesreći je što stadion nije velik, a nije bilo šanse ni da naleti na Vučića.

Cijelog dana prijetila je kiša, ali umjesto pljuska stigao je novi hladan tuš u 62. minuti – Christodoulopoulos je majstorski iz slobodnog udarca pogodio preko živog zida Prskalov desni kut. Bilo je još pola sata za igrati, ali bilo je i jasno da je to paklenih pola sata za Kekove dečke.

Riječani su u zadnjih pola sati tražili pogodak, ali, nažalost, nisu uspjeli zabiti. Kekova družina sljedeći europski ispit ima protiv Milana.

Rijeka
Elez 29'
1-2
AEK
Mantalos 16', Christodoulopoulos 63'
Europska liga, 19, Rujevica
Kraj
90'+4 (Kraj)

Kekova družina u Europsku ligu ušla je porazom. U 1. kolu Rijeka je na Rujevici izgubila protiv AEK-a sa 1:2. Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Mantalosa, a u 29. minuti izjednačio je Elez. Pobjednik je odlučen u drugom poluvremenu nakon sjajnog pogotka Christodoulopoulosa (63.). Rijeka sljedeću utakmicu igra u gostima kod Milana.

90'

Još se igra četiri minute sudačke nadoknade.

Žuti karton
87' (Žuti karton )

Zbog opasnog starta Arajuo je dobio žuti karton.

Zamjena
86' (Zamjena)

Arajuo ušao umjesto Livaje

83'

Rijeka je pritisnula, ali nikako da stvori pravu priliku iz koje bi zaprijetla vrataru gostujuće momčadi.

Zamjena
81' (Zamjena)

Posljednja izmjena u Rijeci. Matei je ušao umjesto Mišića.

Zamjena
78' (Zamjena)

Christodoulopoulos je izašao iz igre, a ušao je Ajdarevic. 

Zamjena
73' (Zamjena)

Kek radi još jednu izmjenu. Umjesto Krvžića u igru ulazi Acosty.

Žuti karton
72' (Žuti karton )

Javnu opomenu je dobio Simões.

70'

André Simões mogao je zabiti i riješiti pitanje pobjednika. Nakon ubačaja Livaje s desne strane, ali je loše pucao glavom.

Žuti karton
64' (Žuti karton )

Lopes (AEK) je dobio javnu opomenu.

Gol
63' (Gol)

Goooool! AEK ponovno vodi, Christodoulopoulos je zabio iz slobodnog udarca. AEK-ov igrač je opalio s dvadesetak metara i prevario vratara Prskala.

Zamjena
61' (Zamjena)

Mijenja i AEK: Bakasetas je ušao umjesto Klonaridisa

Zamjena
59' (Zamjena)

Maleš je zamijenio Gavranovića.

57'

Christodoulopoulos je napravio prekršaj u napadu.

50'

Kekova momčad je pritisnula u nastavku.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Obje momčadi u nastavak se krenule u istim sastavima kao i na početku susreta.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvo poluvrijeme. Nakon prvih 45 minuta Rijeka i AEK igraju 1:1. Na Rujevici je 6.100 gledatelja.

Žuti karton
42' (Žuti karton )

Filip Bradarić je odgurnuo Bakakisa i završio u bilježnici škotskog suca.

Komentar čitatelja
41' (Komentar čitatelja)

General_U:
ajmooo rijekaa!!!

Žuti karton
40' (Žuti karton )

Opasna situacija, slobodan udarac za AEK s vrha šesnaesterca.  Mantalos puca preko grede.  Josip Mišić dobio je žuti karton zbog previsoko podignute noge.

Gol
29' (Gol)

Goooool! Nakon udarca iz kuta Elez je s desetak metara sjajno pogodio loptu koja je završila iza leđa AEK-ova vratara. Rijeka je izjednačila na 1:1.

 


fcvfdvdfvdf by ylberenexhipi

25'

Rijeka se trgnula nakon primljenog pogotka, ali se Grci odlično brane.

Gol
16' (Gol)

Goooool! Rijeka gubi na Rujevici. Na odbijenu loptu naletio je Mantalos i s pet metara zatresao mrežu vratara Prskala.

14'

Rijeka ponovno prijeti. Mišić je izveo drugi udarac iz kuta za domaću momčad, ali je vratar Anestis otklonio opasnost.

3'

Kekova družina krenula silovito. Rijeka je odigrala sjajnu akciju po desnoj strani. Nakon nekoliko dodavanja lopta je došla do Hebera, ali je Brazilac slabo pucao. AEK-ov vratar obranio je njegov udarac.

2'

Gavranović je jurnuo prema vratima gostiju, ali su AEK-ovi braniči otklonili opasnost.

1'

Počela je utakmica na Rujevici.

18.55

Još pet minuta do početka utakmice na Rujevici.

 

Još 75 minuta do početka Europske lige. Ajmo Rijeka. #ZajednosmoRijeka #UEL

A post shared by Nogometni klub Rijeka (@nk_rijeka) on

18.50

Utakmicu Rijeka - AEK sudi Škot John Beaton.

18.45

Uefa je kaznila hrvatskog prvaka i zatvorila jednu tribinu.

18.30

Rijeka bi trebala pucati iz svih raspoloživih topova po grčkoj krstarici. A što trener Kek kaže u najavi utakmice pročitaje OVDJE

18.15

Evo sastava, RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo - Vešović, Župarić, Elez, Žuta - Bradarić, Mišić - Heber, Gavranović, Kvržić - Gorgon;
pričuve: Sluga, Punčec, Matei, Acosty, Pavičić, Maleš, Mavrias
AEK (4-2-3-1): Anestis - Ćosić, Lopes, Vranješ, Bakakis - Simões, Johansson - Christodoulopoulos, Mantalos, Klonaridis - Livaja;
pričuve: Tsinotas, Ajdarević, Araujo, Bakasetas, Traustason, Giannoutsos, Tzanetopoulos

18.00

Dobra večer! U 1. kolu Europske lige Rijeka na Rujevici igra protiv grčkog AEK-a. Utakmica počinje u 19 sati, a tijek dvoboja uživo pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 22

IL
ilijan
20:58 14.09.2017.

Rijeka nema ni glave ni repa.

ZO
zoca
20:56 14.09.2017.

Amaterska ekipa , bez glave i repa ,fizicki nedovoljno pripremljeni i za klasu losiji igraci od AEk ..bezidejni trener..prvak Hrvatske hrvatska stvarnost ,nogomet nije za europu nazalost

YE
yelahiah
20:55 14.09.2017.

jovanovic i srbi ispraznili Armadi sjevernu tribinu.!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije