DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0

Ruki promašivao, Sylvestr za pobjedu

\'09.04.2011., Maksimir, Zagreb - 24. kolo hrvatske nogometne lige izmedju domacina NK Dinama i gosta NK Lokomotive. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL\'
Daniel Kasap/PIXSELL
09.04.2011.
u 19:55

Sammir je neočekivano završio na tribinama, a Zdravko Mamić opet nije bio na utakmici.

Vaha opet iznenađuje: Ante Rukavina pojavio se u Dinamovih prvih 11 prvi put nakon 5. prosinca 2010. (Varaždin u Zagrebu), od početka je istrčao i mlađahni Mateo Kovačić, iza kojega je također podulja stanka, dok je najbolji igrač Sammir neočekivano završio u svečanoj loži. Je li mu trener toliko zamjerio mali incident na utakmici s Belupom, kada mu pri izlasku s travnjaka nije dao ruku, ili je u pitanju nova ozljeda? Umor sigurno nije. I dok su Sammir i Calello bili u loži, tamo ovoga puta nije bilo gazde oba kluba Zdravka Mamića.

Ante Rukavina je očito zahrđao od tolikoga sjedenja na klupi, jer ovo što je promašio u prvih deset minuta utakmice nekada bi zabijao - žmireći. Reviju promašaja plavih otvorio je Badelj uzdrmavši gredu, a potom je Rukavina u čistoj situaciji za gol pucao pokraj vrata. Jurčić je poput generala uz aut-crtu zapovijedao svojim trupama, koje su ovoga proljeća pružile najjači otpor plavima. Istina u 30. minuti obrani gostiju pobjegao je Kovačić, no sjajno je reagirao vratar Mitrović, a za kraj prvoga dijela još jedna dobra šansa za Rukavinu. Lopta mu se odbila od noge kao od spomenika...

Dinamo je u nastavku zaigrao s tri napadača, Rukavinom, Beqirajem i Sylvestreom, te mu se ofenziva isplatila u 66. minuti. Tomečak je poslao paralelu u 16-erac, a Sylvestr reagirao "šukerovski" i rasparao mrežu. Velemajstorski pogodak. Treba napomenuti kako je ovome golu prethodio još jedan nevjerojatan promašaj Rukavine. Podsjećamo, posljednji put bio je strijelac davnoga 16. rujna 2010. protiv Villarreala. Vaha je osmi put ove sezone slavio 1:0, a lokosi ni u trećem nastupu pod Jurčićevim vodstvom nisu postigli pogodak.

Sucu Pristovniku niža ocjena jer je morao isključiti Beqiraja koji je odmah po ulasku u igru bez lopte udario Pivarića.

Komentara 8

ED
europski dinamo
23:03 09.04.2011.

Skromna igra Dinama, pišu se novi bodovi.Na stadionu više od 1700 ljudi što je još uvijek premalo,ali ipak malo bolje.Protiv Osijeka očekujem oko 5000. 127 dana je prošlo otkako je Dinamo primio zadnji gol u hnl-u.

SD
satan da shumsky
23:36 09.04.2011.

ruki ruki, rimtu ti tuki...pa na što si spao da se ovo mučko đubre dasović sprda s tobom?

OB
-obrisani-
20:51 09.04.2011.

Ne znam sto se dogadja sa Rukijem.Taj decko je stvarno zaglavio.Steta,zaista steta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije