SUSPENDIRANI UGOVORI

Rusi se hvale da nametnute sankcije neće ništa promijeniti, objasnili su zašto: 'Jedva da funkcioniraju'

Madrid: Navijači na finalu Davis Cupa između Hrvatske i Rusije
Sanjin Strukic/PIXSELL
08.03.2022.
u 10:52

"Poanta je u formulaciji o suspenziji ugovora, a ne o njihovu raskidu", navodi se u članku ruskog dnevnog lista Sport Expressa

Fifa je jučer objavila da će stranim nogometašima i trenerima zaposlenim u ruskom i ukrajinskom prvenstvu ugovori biti "suspendirani" do kraja sezone.

Nogometaši će tako imati "pravo jednostrano suspendirati ugovor o radu" do 30. lipnja 2022., a moći će nastupati za klubove iz nekog drugog prvenstva, čak i izvan prijelaznih rokova. Strani igrači i treneri u Ukrajini imat će koristi od te odredbe, kako bi im se omogućilo da rade i primaju plaću dok traju sukobi. Nakon 30. lipnja stvari se vraćaju na staro.

No, ruski dnevni sportski list Sport Express u članku pod naslovom "Fifa je uvela sankcije protiv ruskog nogometa. Ali jedva da funkcioniraju" tvrdi da će ova odluka malo toga promijeniti.

"Poanta je u formulaciji o suspenziji ugovora, a ne o njihovu raskidu", navodi se u članku te se dodaje:

"Fifa ima što reći Zapadu – oni koji žele mogu besplatno prijeći iz ruskih klubova u inozemne i igrati za njih do kraja sezone 2021./2022. S druge strane, 30. lipnja obnavljaju se ugovori s našim momčadima."

Konstantin Aleksejev, urednik nogometa u Sport Expressu, zatim u članku navodi:

"Ima li smisla kvariti odnose sa sadašnjim poslodavcem, ostaviti trenera i suigrače u jeku prvenstva da biste se vratili tri mjeseca kasnije? Siguran sam da to neće postati popularna odluka među strancima u ruskoj ligi. U jačim ligama klubovi imaju popunjene rostere, a potražnja za strancima iz ruske lige nije najveća. A slabije lige igračima nisu toliko atraktivne. Sumnjam da će iz Rusije otići više od četvrtine legionara."

U članku se navodi i da Fifa nije isključila Rusiju iz članstva, da je "do daljnjega" uvela suspenziju međunarodnih utakmica. A ti bi se susreti (razigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru) mogli igrati već u lipnju.

"Općenito, postoji osjećaj da Fifa simpatizira Rusiju", stoji u članku Sport Expressa.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:29 08.03.2022.

Rublja vrijedi duplo manje nego prije 13 dana. U 13 dana Rusima se placa duplo manja. Toliko o Ruskom junacenju da sankcije ne funkcioniraju. Takodje pocele su redukcije osnovnih namirnica. Mozete kupiti samo 1kg secera po osobi i 1kg heljde. O nedostupnosti zapadnih proizvoda da ne pricamo. Rusija ubrzano juri unazad u 1984 godinu i tadasnji standard. Pogodila ih je ona najgora kletva da Bog da imao pa nemao

Avatar Bloodymir
Bloodymir
13:12 08.03.2022.

da, suspenzija je do lipnja...a ako sankcije ostanu i nakon lipnja tada će biti mogući i jednostrani raskidi...pametni su odmah shvatili tu poruku FIFE, a oni drugi...

DU
Deleted user
14:12 08.03.2022.

U svakome zlu, uvijek ima i nešto dobroga. Nažalost po pogođene (Ukrajina), to dobro dolazi s određenim odmakom i ne vidi se odmah. Svjedočimo nezabilježenoj svjetskoj ujedinjenosti spram agresije na jednu suverenu zemlju. Možda se stvara "moralni presedan" koji će spriječiti/odvratiti buduće agresore (utopija možda, ali vidjeti ćemo). Moguća daljnja dobra su brojna. Možda će krenuti EU preispitivanje ovisnosti (plin, nafta) o jednoj zemlji. Možda će se usporiti nasilno zatvaranje nuklearki i silovanje "zelenom tranzicijom", el. automobilima...Možda ćemo shvatiti značaj vlastitog zemljišta, poljoprivrede, vlastite proizvodnje. Možda će EU shvatiti da valja nešto i proizvoditi, a ne forsirati razvoj Kine koja se sada ponaša sebično/licemjerno. Itd, itd, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije