Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE

S 33 godine s ostavio nogometa, a sada se vraća u Barcelonu

Thiago Alcantara
Reuters/PIXSELL
09.07.2024.
u 16:00

"Uvijek ću biti spreman vratiti ono što sam dobio i zahvalan sam na vremenu koje sam proveo. Hvala nogometu. I svima koji su me pratili i usput me učinili boljim igračem i osobom", napisao je 33-godišnji veznjak na društvenoj platformi X.

Bivši španjolski nogometni reprezentativac Thiago Alcantara objavio je u ponedjeljak navečer da završava igračku karijeru, ali bi se ponovno vrlo brzo mogao aktivirati u nogometu, ali u drugačijoj ulozi.

"Uvijek ću biti spreman vratiti ono što sam dobio i zahvalan sam na vremenu koje sam proveo. Hvala nogometu. I svima koji su me pratili i usput me učinili boljim igračem i osobom", napisao je 33-godišnji veznjak na društvenoj platformi X.

Posljednje četiri sezone svoje karijere Alcantara je proveo u Liverpoolu, a prije toga je igrao za Barcelonu i Bayern. Ozljede su ga spriječile da prošle sezone da značajniji doprinos na Anfieldu, jer je zbog konstantnih problema odigrao tek pet minuta.

Alcantara je 2011. s Barcelonom osvojio Ligu prvaka, ali je najdublji igrački trag ostavio u Muenchenu, gdje je stekao i kultni status kod navijača, nakon što ga je 2013. tadašnji trener Bayerna Pep Guardiola vrbovao na dolazak iz Barcelone. Guardiola je toliko želio Alcantaru u svojoj momčadi, da je inzistirao da ga se u prijelaznom roku pokuša angažirati uz slogan "Thiago ili ništa". Na kraju ga je Bayern i doveo u transferu vrijednom 25 milijuna eura.

Thiago je u Bayernu igrao od 2013. do 2020. i osvojio s klubom sedam naslova prvaka Njemačke, četiri njemačka Kupa i došao do svog drugog trijumfa u Ligi prvaka u zadnjoj sezoni, kad mu je trener bio Hansi Flick.

Bivši njemački izbornik je, nakon otkaza uručenog Xaviju Hernandezu, odabran za novog trenera Barcelone u koju, prema kuloarskim vijestima, želi vratiti Thiaga u ulozi jednog od svojih pomoćnika. 

>> Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

Thiago Alcantara
1/19
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije