ATLETIKA

Sa strahom od nogometne lopte Ana ide u London

'24.06.2011., Split - Balnka Vlasic prilikom skoka na tradicionalnom skakackom mitingu Slobodna Dalmacija koji se ove godine odrzava na rivi.Pobjedila je Blanka s preskocenih 200 cm. Ana Simic i Blank
''
15.07.2012.
u 19:30

Na stranici Svjetskog atletskog saveza (IAAF) nisu među top vijesti uvrstili da Blanka Vlašić neće nastupati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Teško da ne znaju tu informaciju, ali su u ovom trenutku bitnije priče sa mitinga Dijamantne lige u Londonu, svjetskog juniorskog prvenstva u Barceloni, te o povratku Jelene Isinbajeve. To što u Londonu neće biti, prema predviđanju USA Todaya, glavne favoritkinje za zlato u visu, eto nije važam vijest. Ista stvar je i sa stranicom Europskog atletskog saveza.

Ostali mediji prenijeli su nekoliko Blankinih rečenica koje je objavila na svojoj službenoj stranici i to je to. Nitko se od njezin suparnica nije se posebno očitovao. Tek je vjerovatno laknulo Ani Čičerovoj, svjetskoj prvakinji iz Južne Koreje, Tii Hellebaut, olimpijskoj pobjednici iz Pekinga, te Ameriknaki Chaute Lowe koja je postala jedna od glavnih favoritkinja za zlato.

- Već na Europskom prvenstvu u Helsinkiju, krajem lipnja, svi su znali da se Blanka neće pojaviti u Londonu pa ova vijest nije nikoga posebno iznenadila. Bez treninga teško je nastupiti na jednom velikom natjecanju, osim ako nisi superman - rekao je Edo Josipović, trener visašice Ane Šimić koja će u London umjesto Blanke.

Hrvatska je tako ostala bez važnog aduta u Londonu, ali nije ostala bez predstavnice u visu. Ana Šimić će pokušati nemoguće - ući u olimpijsko finale. Nemoguće jer ove sezone ima najbolji rezultat 1,88 metara i to s početka sezone.

- Dogodilo se puno loših stvari ove sezone. Imali smo prvo problem sa menadžerom koji nas je iznenada napustio i ostali smo bez jakih provjera. I umjesto da skače na jakim natjecanjima, Ana je skakala po mitinzima u Novom Mestu, Postojni, Austriji gdje je pobjeđivala sa skokovima od 1,80, 1,83 metra, a drugoplasirane su imale skokove od 1,40 metra. Uoči europskog prvenstva tri tjedna je učila po deset sati kako bi završila godinu na fakultetu pa nije stigla trenirati - rekao je Edo Josipović.

Nije Ana imala sreće ni sa uvjetima.

 - Kada smo se u zimu prpremali za svjetsko dvoransko onda bi nam u balonu kod boćarskog doma zgasili grijanje. Kada bi trenirali na otvorenom, na Sveticama u našem terminu igrali bi nogometnu utakmciu veterani Bana Jelačića. Na Sveticama gotovo da više nema ni staze nego čisti beton. Nisam htio trenirati u vrijeme nogometnih utakmica od straha da nas ne pogodi lopta u glavu - jadao se Josipović.

Sljedeće sezone morat će se nešto promijeniti.

- U svakom slučaju. Do Londona ćemo nastupiti na prvenstvu Hrvatske u Rijeci, potom idemo na pripreme u Delnice, a onda na Igre. Tko zna, možda nam se u Londonu posreći - zaključio je Josipović.   

Ključne riječi

Komentara 2

MI
Milkica
20:17 15.07.2012.

Rijetko glup naslov.

JO
jolly
21:17 15.07.2012.

Glup da, ali rijetko baš i ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije