Ino nogomet

Šahtaru u ukrajinskom derbiju svladao Dynamo 3:1

Darijo Srna
AFP
02.09.2012.
u 22:08

Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, Niko Kranjčar 69 minuta, a kumovi Eduardo i Ognjen Vukojević s klupe su odgledali domaću 3:1 pobjedu Šahtara protiv kijevskog Dynama

Spektakularan je bio ukrajinski derbi u Donjecku! Šahtar je slavio, kijevski Dynamo tugovao, na kraju je bilo 3:1 (1:1) za domaćina, koji sad ima, nakon osam kola, čak šest bodova više od Kijevljana.

Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, Niko Kranjčar bio je na travnjaku 69 minuta, dok su kumovi Eduardo i Ognjen Vukojević derbi odgledali s klupe. Srna je kapetanski predvodio Šahtar u ovoj pobjedi, bio je izvrstan u početnih 20-ak minuta, kad je Šahtar pritisnuo goste i poveo u 19. minuti, pogotkom srednjeg braniča Kučera, koji se najbolje snašao u gužvi u 16-ercu.

Dinamov suparnik u Ligi prvaka, Dynamo, potom je uspostavio ravnotežu. Solidan je bio Kranjčar, sjajno je u 28. minuti tukao lijevom nogom s 20 metara, no lopta je za koji centimetar prohujala kraj vratnice.

Još je dva puta Kranjčar loše pokušavao iz daljine, no izvrsno mu je bilo dodavanje Jarmolenku u 45. minuti. Najskuplji ukrajinski igrač primio je loptu i u trku \"lažnjakom\" slomio Raca, potom je prevario i Kučera, te s desetak metara zabio za 1:1! Taj je Andrij Jarmolenko paklen igrač, nema ga, nema, a onda eksplodira i napravi nered u obrani...

U nastavku je Šahtar bio bolji i zgodicima Kučera (udarcem glavom s pet metara nakon kornera u 62. minuti), te Luiza Adriana u 81. minuti (prekrasan udarac s 20-ak metara!), došao je do pobjede. Kranjčar je u nastavku bio neprimjetan i u 69. minuti zamijenio ga je Rafael, a ne bismo se trebali iznenaditi dođe li u Dynamu do promjene trenera, Jurij Sjomin opasno \"visi\"...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije