Vinkovci

Samir Toplak novi trener Cibalije

cibalia
VL
30.08.2011.
u 14:54

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije Samir Toplak predstavljen je kao novi trener HNK Cibalije. Donosimo vam izjave novog trenera te predsjednika Cibalije Petra Šimića i sportskog direktora Dražena Pernara

Petar Šimić, Predsjednik uprave HNK Cibalije:

– Stanko Mršić, koji je Cibaliju vodio gotovo tri godine, napravio je najbolji kontinuirani uspjeh od hrvatske samostalnosti i ovim putem mu zahvaljujem na svemu što je napravio. Poslije serije loših rezultata ocijenili smo kao uprava da je došlo do zasićenja u odnosu igrači – trener i povukli smo ovaj potez.

Dosta smo razmišljali o tome hoćemo li dovesti starijeg, iskusnog trenera ili mlađeg, željnog dokazivanja, ali provjerenog trenerskog stručnjaka. Odlučili smo se jednoglasno za Samira Toplaka, dojučerašnjeg trenera Varaždina. Vjerujem da ćemo u budućnosti gledati jednu drugačiju Cibaliju.

Na upit novinara o mogućem dolasku Aganovića, Sylvestra i Palića, Petar Šimić je odgovorio kako je i sam iznenađen tim novinarskim nagađanjima.

– Ja bih bio sretan da svi navedeni dođu u Cibaliju, ali ne na posudbu nego na ugovor kao naši igrači. Ne samo oni, nego i mnogi drugi ponajbolji nogometaši naše lige. Međutim, Cibalia ima svoj igrački kadar i odgovorno tvrdim da bi nam dobro došli svi nabrojani igrači, no u ovom trenutku Cibalia ima svoj igrački kadar s kojima smo otišli u Međugorje i s kojima ćemo nastaviti prvenstvo.

Cibaliju su mediji usmjerili u pravcu nagađanja kako je Cibalia postala satelit Dinama, želim ovim putem upoznati hrvatsku javnost s činjenicom da je Cibalia klub s dugogodišnjom poviješću i nije ničiji satelit, ni Dinamov niti Hajdukov. Trenera nismo tražili ni u Splitu niti u Zagrebu, pa čak ni u našoj Slavoniji kako ne bismo stalno izmjenjivali ista imena.

Ovaj klub želi imati proizvodnju svojih igrača i zato je doveden Toplak, koji je na sličan način radio i u Varaždinu. Naša omladinska škola rasadnik je naših budućih igrača. U nastavak prvenstva idemo bez ičijih utjecaja na našu politiku kluba. Cibalia ima momčad za prvih pet klubova koji trebaju igrati europsku ligu nagodinu, to je prioritet koji smo postavili pred novog trenera.

Samir Toplak, trener HNK Cibalije:

– Izuzetna mi je čast i velika odgovornost postati član jednog ovakvog renomiranog kluba, koji ima veliku tradiciju i karizmu i imam veliku obvezu prema svemu tome. Glavni razlog zbog kojeg sam preko noći odlučio doći ovdje su ovi ljudi oko mene, koji su mi iskazali veliko poštovanje.

Ova momčad ima rezultat iza sebe unazad tri godine i vidim veliki potencijal. Bit će teško nadmašiti Stanka Mršića, kojeg iznimno cijenim, no dat ću od sebe maksimum da ovaj klub dođe na mjesto koje zaslužuje.

Moja filozofija je visoka agresivna igra, ali na protivničkoj polovici, preferiram pass igru, pokušat ću to usaditi u ovu ekipu, koja može to pratiti. Cibalia ima prednost u dobroj momčadi, igračima s iskustvom i karakterom poput Kresinegra ili Lučića, ali i drugih koje treba dobro popuniti s mlađim igračima.

Vinkovce pamtim kao težak i vruć teren, sada je samopouzdanje palo, no ja želim da Vinkovci ostanu neosvojiva tvrđava.

Dražen Pernar, sportski direktor HNK Cibalije:

– Prije svega želim se zahvaliti Stanku Mršiću na korektnoj suradnji i dobrom radu. Čestitam Toplaku i želim mu da dugo ostane u Vinkovcima. Ekipa je jutros otišla u Međugorje na poziv prijatelja iz Širokom Brijega na 12. tradicionalni turnir "Gojko Šušak", koji se ove godine prvi put održava u ljetnom terminu.

Odlučili smo otići malo ranije da bi novi trener imao vremena upoznati se s ekipom i započeti pripreme za nastavak prvenstva. Već u subotu igramo sa Splitom, a u nedjelju sa Širokim Brijegom. S ekipom je otišao i novi prvi asistent trenera Toplaka – Miroslav Gojko, dosadašnji trener juniora.

Naša svlačionica sigurno je ovim promjenama doživjela jedan pozitivan šok u kojem igrači nemaju vremena za spavanje i moraju se nametnuti novom treneru, to smo i željeli dobiti puni angažman igrača.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:29 30.08.2011.

Toplak mi se svidja kao trener (kao i Katalinic)....bit ce za par godina vrhunski

VE
Velikogoričan56
21:23 30.08.2011.

Mislim da ima smisla ovaj potez, Cibalija s Toplakom samo dobiva. Sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije