azerbajdžan

Šarlija: Berti Vogts je taj koji vedri i oblači u Parizu Istoka

Italy's Andrea Ranocchia (R) jumps for the ball with Azerbaijan's Rauf Aliyev (L) and Elnur Allahverdiyev during their Euro 2016 qualification soccer match in Palermo October 10, 2014. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
12.10.2014.
u 16:26

Smanjili su broj stranaca, a igraju i mladi, kaže Šarlija, koji je tamo branio četiri godine

Sjetit ćete se, od ljetos, reklame za popust u autoosiguranju, koji se reklamirao kao "Mandžo popust", i našeg raspucanog napadača kako slasno grize čokoladicu Mond. Marketinški je mamac bio Hrvat ljetos za vrijeme SP-a u Brazilu, a u Španjolskoj reklamira čak i našeg sutrašnjeg suparnika – Azerbajdžan! Naime, njegovu klubu Atlético Madridu ta je zemlja sponzor, crveno-bijeli na prsima nose natpis "Azerbaijan, Land of Fire". A kakvi su nogometaši tamo, iz prve ruke, doznali smo od Marka Šarlije, bivšeg vratara Dinama, Zadra, Intera, danas Lokomotive, koji je odradio dugi staž u Bakuu, gdje je branio četiri godine. Stigao je tamo 2008. godine, upravo kada je kormilo reprezentacije preuzeo slavni Berti Vogts.


– Vogtsovim dolaskom je započela njihova ekspanzija nogometa. U to doba bilo je u ligi dosta stranaca, ali na njegov zahtjev Savez je izglasao kako moraju igrati domaći igrači, pa čak i po dva mlada u momčadi. Vogts je želio imati veći izbor igrača, a što on kaže, oni ga poslušaju – kaže Šarlija te dodaje:


– Individualno nisu top-klasa, ali kao momčad su čvrsti, stoje iza lopte, čekaju svaku, pa i najmanju šansu za napad. Dobar im je napadač Rauf Alijev. Vidjeli ste u petak, dali su gol i Talijanima, uostalom klubovi im igraju u europskim natjecanjima – kaže Zagrepčanin. 


Glavni grad Azerbajdžana ima četiri milijuna stanovnika, a zemlja je bogata naftom i plinom.


– Kad sam odlazio tamo, očekivao sam pustinju, ali ugodno sam se iznenadio. Grad je prekrasan, zovu ga Parizom Istoka. Ulažu u ceste, stadione, dvorane... Tko bude išao na utakmicu, uživat će – zaključuje Šarlija. 
Hvale ih i Talijani, koji su u Palermu odigrali s njima 2:1.


– Namučili smo se pošteno, Zaza i ja smo pokušavali sve što smo znali u napadu, ali nismo uspjeli, golove im je zabio naš branič Giorgio Chiellini – kazao je talijanski napadač Ciro Immobile i dodao:


– Učinili smo sve što je izbornik Antonio Conte tražio od nas, ali Azerbajdžan je zatvorio sav prostor te nam otežao posao...
Nema sumnje, iako je riječ o igračima koji igraju za Karlsruhe, Saarbrücken, Neftchi, Gabalu..., njihov je najveći i najopasniji adut iskusni trener, čovjek koji je trenirao Bayern, Njemačku, Kuvajt, Škotsku, Nigeriju... A taj će znati pronaći rupe i u Kovačevoj momčadi. Ako ih je našao Talijanima...

>>Vogts: Hrvatska je na razini Italije; Vratar Azera: Došli smo po pobjedu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije