Euroliga, 4. kolo

Senzacija! Cedevita u Tel Avivu pobijedila prvaka Europe sa 10 razlike!

Cedevita - Unicaja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.11.2014.
u 21:59

Bila im je to prva pobjede u Euroligi, a ujedno je to i prvi put u posljednjih deset godina da je neki hrvatski klub pobijedio aktualnog prvaka Europe.

Košarkaši Cedevite u četvrtom kolu Eurolige napravili su fenomenalan rezultat. U Tel Avivu su senzacionalno pobijedili prvaka Europe Maccabi sa 83:73 (26:22, 18:18, 24:17, 15:16). Bila im je to prva pobjeda u Euroligi, a ujedno je to i prvi put u posljednjih deset godina da je neki hrvatski klub pobijedio aktualnog prvaka Europe. Davne 2004. godine Cibona je pobijedila Barcelonu.

Iako su ih mnogi otpisali uoči ovog teškog gostovanja, igrači Jasmina Repeše odigrali su vrhunsku utakmicu i bili u vodstvu tijekom cijele utakmice. Na kraju su izdržali napade domaćina i zasluženo došli do slavlja. Predvodio ih je Roko Leni Ukić koji je zabio 17 koševa, a pomogao mu je  Nemanja Gordić sa 16.

- Čestitam svojim igračima, zasluženo smo pobijedili. Ovo nam je jako bitno za samopouzdanje, ova utakmica pokazat će mladim igračima da mogu igrati sa svakim. Protiv CSKA smo bili blizu, sad smo uspjeli doći do pobjede, rekao je nakon susreta Jasmin Repeša.

Cedevita je nakon četiri odigrane utakmice na omjeru 1:3, a u sljedećem kolu za tjedan dana u Zagrebu će ugostiti Albu. Maccabi je, pak, na trećem mjestu s omjerom 2:2.

Komentara 4

MM
MMarko657
08:42 07.11.2014.

Valjda "s 10 razlike" a ne "sa 10 razlike"! Zar nemate vi ni urednika ni lektora u "Večernjem" kad vam već novinari imaju problema s pravopisom.

SA
sargu123
22:22 06.11.2014.

Maccabi u Euroligi ??? .... WTF ??? Zar je Izrael u Europi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije