STRATEG DINAMA

Sergej Jakirović: Oni koji nisu imali minutažu, dobit će više minuta u budućnosti

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana
Luka Stanzl/PIXSELL
23.09.2023.
u 17:14

- Ne mogu se oteti dojmu da je Rudeš trebao imati koji bod više. Imao sam sreću da sam vodio Rijeku prvo kolo protiv Rudeša. To je završilo 4:0, ali Rudeš je mogao zabiti barem jedan gol. Nisu bili impresionirani. Imaju kvalitetnih igrača, no nas će se puno pitati - rekao je Jakirović uoči dvoboja protiv Rudeša

Dinamo u posljednjoj utakmici devetog HNL kola u nedjelju od 19 i 15 gostuje u Kranjčevićevoj ulici kod Rudeša, a utakmicu je najavio strateg hrvatskog prvaka Sergej Jakirović.

- Ademi je u jako dobrom stanju, on će konkurirati za ekipu, odradit će određenu minutažu. Boško Šutalo se požalio na bol u koljenu, ali nije teža ozljeda. Radimo sve da Ristovskog oporavimo za derbi, Špikić se jako dobro oporavlja i vjerujem da će se idući tjedan vratiti u momčad - rekao je trener Dinama o stanju u momčadi, pa dodao:

VIDEO Dalić sprema iznenađenje među reprezentativcima?

- Sigurno je da ćemo sutra nešto izrotirati kako bismo imali potrebnu energiju za sve ono što nas čeka. Kaneko je nakon ozljede rebra jučer prvi put trčao s kondicijskim trenerom. Ako ne sutra, za Ponikve će biti u konkurenciji.

Komentirao je trener Dinama i usporedbu ove utakmice s onom od prije nekoliko dana u Konferencijskoj ligi protiv kazahstanske Astane.

- Vjerujem da će biti slično, s tim da su u Rudešu dolaskom novog trenera Golema otišli u 5-4-1, kod Prosinečkog su igrali drugačije, s više posjeda. Doveli su nekoliko zanimljivih igrača s puno iskustva. Imaju i dosta brzine te ćemo morati paziti na kontre i polukontre.

Pričao je zatim Jakirović i o svojem protivniku u idućoj utakmici, inače posljednjeplasiranoj momčadi lige.

- Ne mogu se oteti dojmu da je Rudeš trebao imati koji bod više. Imao sam sreću da sam vodio Rijeku prvo kolo protiv Rudeša. To je završilo 4:0, ali Rudeš je mogao zabiti barem jedan gol. Nisu bili impresionirani. Imaju kvalitetnih igrača, no nas će se puno pitati. Psihološka priprema mora biti na vrhunskoj razini. Uopće ne sumnjam da ćemo biti ozbiljni, dečki dobro znaju gdje smo bili i da smo sad malo smanjili taj zaostatak te da nam je svaka utakmica važna - istaknuo je Jakirović.

Strateg zagrebačkih plavih je iznimno zadovoljan onime što je Dinamo odradio protiv Astane, posebice igračima koji su dosad imali nešto manje minuta.

- Dobili smo što smo htjeli. Pokušavamo u svakoj utakmici dati minutažu igračima. Imamo još 3-4 igrača koja nisu dobila minutažu, ali u budućnosti hoće. Drago mi je zbog Halilovića, Marina, Mihajličenka. Sigurno da oni daju obol momčadi. Svi su važni, to nisu floskule i oni to znaju. 

 

Komentara 1

EJ
ejStef
22:19 23.09.2023.

Rudeš ne bi smio biti problem, niti s drugom postavom DInama. Odlučujuća utakmica je ona za tjedan dana u Splitu, tada treba bar izvući neriješeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije