riječ pravnika

Šiber može tužiti, ali Mamić je poznat po zastarama

zdravko mamić
Marko Lukunić
04.01.2010.
u 20:54

Iako dr. Ivan Šiber ima pravnu osnovu za tužiti Zdravka Mamića zbog prijetnje, Mamić je majstor zastara što je već dokazao u par navrata.

U rečenici Zdravka Mamića upućenoj dr. Ivanu Šiberu, "Da u tom trenutku nije između njega i mene bio TV ekran, rođena majka ga ne bi prepoznala", ima elemenata prijetnje, te bi tužiteljstvo po službenoj dužnosti, ili na Šiberov prijedlog, moglo kazneno progoniti Mamića.

Kazala nam je to odvjetnica Višnja Drenški-Lasan, koja se inače bavi kaznenim pravom. Da bi protiv Mamića bio pokrenut postupak zbog prijetnje treba se s time suglasiti i Šiber, ako se zbog Mamićeve izjave pobojao za život. Mamiću to ne bi bio prvi postupak zbog prijetnje, no nijednom nije pravomoćno osuđen.

U posljednjem slučaju zastara ga je spasila pravomoćne presude zbog prijetnje Miljenku Mesiću, a to nije bilo prvi put da se Mamić od pravorijeka spasio zastarom. Prije nekoliko godina u zastaru mu je otišlo i suđenje za napad na policajca.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
21:11 04.01.2010.

Glas za Milana Bandića glas je za Zdravka Mamića.

LE
lauf.er
21:38 04.01.2010.

Što reći za takvu budaletinu? I takav lik predstavlja \"europski\" Dinamo? Eventualno u Europi iz kamenog doba. U neandertalskoj drugoj ligi istok.

MO
moshmislit
08:33 05.01.2010.

mo tko bi se pobojao za svoj život zbog mamićevih prosera.......prije će Šiber ići na sud zbog uvrede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije