ANGAŽMAN

Josip Šimunić nakon otkaza u reprezentaciji ima novi posao. Postao je čelnik vodećeg drugoligaša

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U19, Hrvatska - Finska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
21.04.2023.
u 09:34

Proslavljeni vatreni brzo se snašao nakon što je prestao biti izbornik U-19 reprezentacije

Samo 24 sata nakon što su Hrvatski nogometni savez i dosadašnji izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić raskinuli suradnju, bivši vatreni ima novi posao. Postao je predsjednik NK Rudeša, objavio je vodeći drugoligaš. Rudeš je trenutačno vodeći drugoligaš s čak devet bodova više od drugoplasiranog Vukovara i najveći je kandidat za plasman u SuperSport HNL-a.

– Čast mi je što sam dobio priliku i došao na tako važnu funkciju. Moja, ali i želja svih u klubu jest dodatno podići nivo omladinskog pogona kako bismo stvarali, a potom i koristili igrače iz vlastitog pogona. Naravno, sve s ciljem da postanemo što stabilniji klub u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Ali i vodeći se našim sloganom "totalno drukčiji od drugih" – rekao je Josip Šimunić koji je u dresu vatrenih upisao 105 nastupa.

Šimunić je od svibnja 2019. vodio hrvatsku U-19 reprezentaciju. U 38 utakmica upisao je 19 pobjeda, 10 remija i devet poraza. Pritom je tri puta s hrvatskom vrstom izborio elitna kola kvalifikacija za Europska prvenstva, a tijekom njegova mandata dva su završna turnira otkazana zbog pandemije.

Inače, dosadašnji predsjednik kluba Pero Klarić ostao je član Uprave kluba.

– Iznimno mi je zadovoljstvo što smo u klub uspjeli dovesti ovako veliko i zvučno ime. Naravno, i kao predsjednik ponosan sam na dosad ostvareno, odnosno što smo klub doveli pred vrata SuperSport Hrvatske nogometne lige, a uvjeren sam da ćemo sa Šimunićem u tom društvu biti još konkurentniji – istaknuo je Klarić.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:51 21.04.2023.

Joe hvala ti za sve!

BI
billynik
11:52 21.04.2023.

Čini se da vam je žao što je dobio posao?

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:25 21.04.2023.

"...predsjednik NK Rudeša..."___Još malo pa bu vodil Sesvetski Kraljevac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije