REKORDER

Šimunić prestigao Štimca – jedini ima tri 'crvendaća'!

'06.09.2013., Stadion Crvena zvezda, Beograd - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Srbija - Hrvatska. Josip Simunic, Aleksandar Kolarov, Branislav Ivan
'Goran Stanzl/PIXSELL'
09.09.2013.
u 11:35

Josip Šimunić nakon Beograda sigurno nije antiheroj, nego vjerojatno Štimčev spasitelj, ali je, na žalost, postao neslavni rekorder. Joe je preuzeo vodeću poziciju kao jedini reprezentativac s tri crvena kartona.

Okomili se Englezi na Joea Šimunića. Daily Mail pokazuje start nad Sulejmanijem i pita – je li ovo najbrutalniji prekršaj dosad!?

– Činjenica da Hrvatska gubi bitku s Belgijom za prvo mjesto u skupini očito je bila previše za Josipa Šimunića. Rezultat 1:1 protiv velikog rivala Srbije i nemogućnost da ostvare pobjedu u ključnoj utakmici kvalifikacija dovela je do toga da je brutalno zaustavio protivnika. Sulejmani je bio prebrz za Šimunića i ovaj ga je zaustavio oštrim prekršajem, ušao je u njega nogama, rukama, laktom... – piše Mail kao da su nesretnoga Sulejmanija kroz šake zajednički propustili Cro Cop i Aziz Salihu, a ne džentlmen u kopačkama Australac Joe.

Nije ga želio ozlijediti

A u Šimunićevu startu zapravo nije bilo grubosti, još manje namjere ozljeđivanja suparnika. Bio je to klasičan profesionalni prekršaj, \"tko leži, ne bježi\", samo s namjerom da Sulejmani ne krene sam ususret Pletikosi. Uostalom, Miralem u tom dvoboju nije zaradio ni ogrebotinu...

Kad smo već kod Engleza i njihova poimanja grubosti, Joe je u usporedbi s, primjerice, Rooneyem – mala beba. Na primjer, barem tri Wayneova starta u dresu engleske reprezentacije bila su tri puta gora od ovoga Joeova. I dva su završila izravnim crvenim; prvi kada je mučki nagazio Carvalhovo međunožje na SP-u 2006. u Njemačkoj i posljednji, kada je s leđa raspalio Crnogorca Džudovića. Ako je Joe grubijan, što je onda Wayne!?

Ili onaj Martin Taylor, čija je brutalnost zamalo uništila karijeru Eduardu, ili Lee Bowyer, čovjek koji prije četiri godine teško ozlijedio Luku Modrića...

Josip Šimunić nakon Beograda sigurno nije antiheroj, nego vjerojatno Štimčev spasitelj, ali je, na žalost, postao neslavni rekorder. Naime, legendarni Joe upravo je preuzeo vodeću poziciju kao jedini hrvatski reprezentativac s tri crvena kartona. Do sada je prvo mjesto dijelio sa svojim šefom Igorom Štimcem (Australija 1992., Njemačka 1996.), a sada je sam na vrhu.

Počelo je u Bruxellesu

Prvi \"crvendać\" dobio je 2003. godine protiv Belgijaca u Bruxellesu, drugi protiv Australaca na SP-u u Njemačkoj 2006., a treći sada u Beogradu. Od sadašnjih reprezentativaca najbliži mu je Vedran Ćorluka s jednim isključenjem, protiv Bjelorusije u Zagrebu.

Posljednji isključeni prije Joea bio je Robert Kovač (Engleska), a prije njega Dario Šimić, Tokić, Tudor, Živković, Jurčić, Stanić, Prosinečki, Asanović, Gabrić, Vučević i Jeličić.

>> Englezi pišu o Šimuniću: To je bio najgori prekršaj svih vremena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije