15-GODIŠNJI ZION

Sin NBA legende promijenio spol i postao djevojčica: Oslovljavajte me s 'ona' i zovite Zaya

Foto: Instagram
1/3
26.02.2023.
u 11:57

Wade je objasnio da nije znao kako reagirati ako Zion dođe kući i kaže mu da je homoseksualac. Kaže da nije bio u dječačkom ozračju kao njihov drugi sin...

Dwyane Wade, danas 41-godišnja legenda NBA lige, u braku s bivšom suprugom Siohvaughnom Funches postao je otac dvoje djece. Razveli su se 2010., nakon osam godina braka, u kojem su dobili sinove Zairea i Ziona. Proslavljeni košarkaš prije tri je godine objavio kako je Zion (15) odlučio promijeniti spol. U subotu je službeno dobio papire i sada je djevojčica Zaya

-  Morao sam se pogledati u ogledalo kada je moj sin tada imao tri godine. Supruga i ja primijetili smo da on nije bio u dječačkom ozračju kao Zaire. Morao sam se pogledati i reći: 'Što ako tvoj sin dođe kući i kaže ti da je homoseksualac? Što ćeš učiniti? Kako ćeš postupiti? - rekao je košarkaš. 

U emisiji voditeljice Ellen DeGeneres objasnio je kako mu je otkrio da želi promijeniti spol. Dobio je punu podršku roditelja. 

- Zion je došao kući i rekao: 'Želim s vama pričati, spreman sam istupiti i živjeti onako kako želim. Želim da me oslovljavate s 'ona' i volio bih da me zovete Zaya - ispričao je Dwyane u emisiji The Ellen Show. 

Dwyane Wade cijelu je karijeru proveo u NBA-u, u kojem je igrao od 2003. do 2019. godine. Sve do 2016., bio je član Miami Heata, s kojim je osvojio tri naslova prvaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zaya Wade (@zayawade)

Po jednu sezonu zatim je odradio u Chicago Bullsima i Cleveland Cavaliersima, a oprostio se u Miamiju, gdje se vratio odraditi posljednjih godinu dana. Čak 13 puta nastupao je u NBA All-Star utakmicama. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lajh1985
14:15 26.02.2023.

sad se moze sa onim malim od will smitha udruzit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije