Po prognozi stručnjaka

Sin poznatih hrvatskih sportaša među 20 top kandidata za sljedeći NBA draft

10.10.2024.
u 13:55

Jonathan Givony, ESPN-ov ekspert za košarkaške talente, među prvih 20 kandidata za sljedeći draft (2025.) vidi osmoricu Europljana pa tako i 18-godišnjeg Hrvata Michaela Ružića (210 cm), člana španjolskog Joventuta

Premda još nitko nije ima prilike vidjeti kako će ovogodišnji igrači s NBA drafta funkcionirati u natjecateljskim utakmicama (jer sezona još nije ni počela), američki košarkaški novinari već rade projekcije za sljedeću godinu.  Tako se ESPN-ov ekspert za draft Jonathan Givony primio posla i procijenio da bi prvi pick drafta mogao biti Cooper Flagg, krilo sa Dukea, Airious Bailey, krilo s Rutgersa te Dylan Harper, bek s Rutgersa. U toj projekciji prvi Europljanin jest 18-godišnji Francuz Nolan Traore, trenutno razigravač francuskog prvoligaša Saint-Quentina. Sljedeći Europljanin je Realovo 18-godišnje krilo Hugo Gonzalez koji je stavljen na deveto mjesto a na 11. je također krilni igrač Rus Ego Demin.

Na 15. mjestu je Litavac Kasparas Jakucionis (razigravač) a odmah iza njega slijede Izraelac Ben Saraf (bek), Litavac Motejus Krivas (centar) te Francuz Noa Essengue (krilni-centar). Ono što je nama najzanimljivije jest da Top 20 prognoza za sljedeći draft zatvara 18-godišnji Hrvat Michael Ružić. Sin negdašnjeg košarkaškog reprezentativce Tomislava Ružića i najbolje europske odbojkašice Barbare Ružić član je španjolskog Joventuta čija će vidljivost, dakako, ovisiti o minutaži koju će dobivati.

VEZANI ČLANCI:

Evo što o 210 centimetara visokom Zadraninu, krilnom-centru. piše spomenuti draft ekspert Jonathan Givony:

- Ovaj momak sjajan je šuter s perimetra, ima sjajne instinkte na oba kraja igrališta i izgleda vrlo mladoliko što sugerira da pred njim još uvijek predstoji značajan tjelesni razvoj. Ne bude li imao drugačiju ulogu nego lani to bi mu moglo otežati vidljivost, osim ako bude imao sreće pa dobije veću minutažu tijekom sezone. Možda bi ga skauti trebali procjenjivati drugačije osim po dobivenim minutama i prikazanim za to vrijeme.

U veljači ove godine Michael je potpisao profesionalni ugovor s Joventutom na pet sezona što ne znači da će svih tih pet sezona u klubu iz Badalone i odigrati. Štoviše, ugovorom su uređene i izlazne klauzule (za NBA) pa bi ovog talentiranog momka za godinu-dvije (najbolje kada završi tjelesni razvoj) doista mogli gledati na NBA parketima.


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije