Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS GA KONTAKTIRAO

Sin slavnog njemačkog napadača uskoro u dresu Hrvatske? Evo kako je to moguće

Kevin Kuranyi, bivši njema?ko-brazilski nogometaš koji je igrao na poziciji napada?a
Marijan Murat/DPA
19.04.2024.
u 10:53

Karlu Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, veza s Hrvatskom je majka. Naime, njegov otac je oženio Hrvaticu, Viktoriju Peličić, s kojom ima dvoje djece.

Hrvatska i Panama su kontaktirale 18-godišnjeg nogometnog napadača Karla Kuranyija iz podmlatka njemačkog prvoligaša Stuttgarta kako bi nastupao za njihove reprezentacije, izvijestili su panamski mediji TVMax Deportes i Futbol Centroamerica. Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, veza s Hrvatskom je majka. Naime, njegov otac je oženio Hrvaticu, Viktoriju Peličić, s kojom ima dvoje djece.

Njegov sin, visok 193 centimetra, ima stoga državljanstvo Njemačke, Hrvatske i Paname. Reprezentacija te srednjoameričke zemlje do 20 godina razmišlja se pojačati mladim Kuranyiem za turnir na kojem će nastupiti u srpnju.

VIDEO Senzacionalna operacija 'Modrić u Dinamu'! Maksimirski klub oglasom u Marci pozvao Luku da se vrati

"No izgledi za to se smanjuju. Sve upućuje na to da ga je kontaktirala Hrvatska", izvijestio je portal Futbol Centroamerica. TVMax je također izvijestio kako je Hrvatski nogometni savez (HNS) kontaktirao Kuranyija koji je u ljeto 2022. prešao iz podmlatka Stuttgart Kickersa u podmladak Stuttgarta.

Za Hrvatsku igra ili je igralo više nogometaša porijeklom iz Hrvatske a rođenih u Njemačkoj poput Josipa Stanišića, Marina Pongračića te braće Nike i Roberta Kovača.

Kevin Kuranyi rođen je u Brazilu, no u Njemačkoj je postao nogometna legenda. Cijelu karijeru proveo je u Bundesligi, a za njemačku reprezentaciju odigrao je 52 utakmice i postigao 19 golova.

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

Kevin Kuranyi, bivši njema?ko-brazilski nogometaš koji je igrao na poziciji napada?a
1/13
 

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
12:21 19.04.2024.

kad spomenu Panamu, sitin se generala Noriege, a kod spomena na generala Noriegu mi padne precjednik Zoran na um

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije