TAKVI SE PAMTE

Sir Alex Ferguson u ovom derbiju doživio je najsramotniji poraz u karijeri

Manchester United - Manchester City
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.04.2015.
u 14:24

Slavio je City 5:1 te 1989. godine i dodatno motivirao Fergusona da napravi zacrtano. Ostalo je povijest...

Manchester City i Manchester United odigrali su brojne uzbudljive utakmice u povijesti, a sve je zapravo počelo u pravom smislu te riječi tek 1963. godine jer "građani" su prije, ali i poslije, previše boravili u nižim ligama.

Prije te 52 godine, oba Manchestera borila su se za ostanak u ligi, a na kraju je to uspjelo Unitedom nakon remija (1:1) izborenog iz jedanaesterca. I dan danas se živući svjedoci kunu da jedanaesterac nije postojao.

Pamti se i "čudesni preokret" iz 1968. godine (27. ožujka). Bio je to sjajan derbi prepun uzbuđenja, a koji je i odlučivao o naslovu te sezone. George Best zabio je rano gol, ali City je uzvratio preko Colina Bella, Georgea Heslopa i Francisa Leeja te pobijedio 3:1.

Ubrzajmo do 1989. godine i 23. rujna jer sir Alex Ferguson taj dan smatra najsramotnijim u karijeri. Momčad mu je gadno stradala, dobila je čak pet komada (5:1) od ljutih rivala.

>> Pogledajte sve velike derbije ova dva kluba na Goal.com

>> Manchester United uspio što nitko nije ove godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije