OSIJEK - ZAGREB 5:3

Skenderu zvižduci i petarda u mreži

Jurica Pranjić
Krunoslav Petrić/Pixsell
07.11.2009.
u 22:41

U Gradskom vrtu Osijek i Zagreb za gledatelje su priredili golijadu te odigrali ljepoticu kola.

Po zlu će Marin Skender pamtiti povratak kući. Lako za zvižduke i pogrdne povike, ionako su krediti kod navijača kratkog vijeka, ali mrežu vratara koji je godinama bio nezamjenjiv među vratnicama u Gradskom vrtu (za momčad iz Wilsonove nastupio je čak 175 puta) njegovi dojučerašnji suigrači do vrha su napunili. Zvuči nevjerojatno, ali da nije bilo Skendera Zagreb je mogao još gore proći jer čuvar mreže zagrebaša obranio je bar još dva-tri zicera. Osijek je ove jeseni negostoljubiv domaćin.

Zagreb tri za 7 minuta

Posljednje je bodove na svom travnjaku prosuo još početkom kolovoza, a od tada je Gradski vrt neosvojiv. Zagreb je šesta uzastopna žrtva bijelo-plavih na domaćem travnjaku. Vugrinec je držao Zagreb iznad vode dok je mogao. Sedam minuta, od 35. do 42., bilo mu je sasvim dovoljno da čak tri puta izigra obranu bijelo-plavih i na iskustvo svlada nesigurnog Karduma, jednom zamalo izravno iz kornera. Ali Osijek je opet bio pucački raspoložen i imao ponovo sjajnog Kneževića. Vratari su uglavnom bili promatrači promjena rezultata na semaforu. I ono što su morali, obranili su uz dosta muke jer im je natopljena lopta nekako stalno klizila iz ruku. Otuda i najproduktivnija utakmica u Gradskom vrtu ove sezone u kojoj su se mreže tresle čak osam puta, od čega šest puta u manje od dvadeset minuta prvog dijela. Gosti su utakmicu počeli bolje, imali su i tri lijepe prilike, ali potom je u 23. minuti Oršulić, ni kriv ni dužan, dao krila domaćinima.

Vrtić prejak u nastavku

Osijek je poveo, a tada po običaju nestaju svi okovi u igri i gosti u pravilu loše prolaze. Nakon Pranjićeve bombe izgledalo je da je utakmica “prelomljena”, no Vugrinec je poput inkvizitora kažnjavao obranu-bijelo plavih.

U nastavku je na terenu postojala samo jedna momčad. U možda najboljem poluvremenu ove sezone goropadni Steinbrücknerov vrtić doslovno je pojeo protivnika koji je na kraju još dobro rezultatski prošao.

Komentara 1

PE
petrovve
22:51 07.11.2009.

Hajde Stico hvali se sad ,pokazali smo ti kak se igra nogomet..Seljacino samo srecu ste imali u igri sa Dinamom,a ti si bio pun hvalospjeva za tvoje klince... Uh kako te mrzim ,a za mi Zagreba..makni se vise da tee da te ne moramo trpit.!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije