SLIJEDE NASTUPI ALPINACA

Skijašice stižu u Vancouver, Fak spreman za 20 km

Ana Jelušić
Pixsell
17.02.2010.
u 22:30

U iščekivanju super veleslaloma koji je na rasporedu u petak 19. veljače, hrvatski alpski olimpijci Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić odrađuju jutarnji trening super veleslaloma, a popodne (po lokalnom vremenu) će na trening slaloma.

U popodnevnim satima (točnije u 15 sati po kanadskom vremenu) u Vancouver slijeću Danko Marinelli i Dalibor Šamšal te većina ženske alpske reprezentacije – Ana Jelušić, Nika Fleiss, Tea Palić i Matea Ferk, dok u petak dolazi i Sofija Novoselić.

U četvrtak 18. veljače nastupaju biatlonci. Andrijana Stipaničić Mrvelj koja zbog bakterijske upale gornjih dišnih puteva i temperature nije mogla nastupiti u sprintu, startat će u utrci na 15km individual.

Andrijana je nekoliko dana imala temperaturu i morala je uzimati antibiotike. Osjećala se dosta slabo, a prije dva dana je započela i s laganim pucačkim treninzima. Iako nije u potpunosti oporavljenja, odluka je da će nastupiti u individualu.

- Ne može se ići na rezultat jer je bolest očigledno ostavila traga; pucanje bi mogla dobro odraditi, ali je pitanje koliko će imati snage za trkački dio - rekao je direktor reprezentacije Žarko Galjanić.

Jakov Fak i danas (srijeda) je odradio trening i dobro se osjeća. U srijedu ga očekuje nastup u disciplini 20km individual, u kojoj je na SP-u u Koreji 2009. osvojio brončanu medalju.

U petak očekujemo nastup hrvatskih alpinaca u super veleslalomu, ukoliko će to vremenske prilike dopustiti. No, prognoza je optimistična za sljedećih nekoliko dana, tako da se vjeruje kako odgoda više neće biti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije