Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILLIE JEAN KING CUP

Slovenija prekinula savršeni niz Hrvatske i sad slijedi borba za razigravanje

WTA San Jose: Ana Konjuh u polufinalu izgubila od Amerikanke Danielle Collins
Thurman James
13.04.2022.
u 16:01

U skupini A će za konačni redoslijed na vrhu najvjerojatnije odlučivati dvoboj dosad neporaženih reprezentacija Mađarske i Srbije koji je na rasporedu u četvrtak.

Hrvatska ženska teniska reprezentacija poražena je s 1-2 od Slovenije u dvoboju 3. kola skupine B na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa koji se odigrava u turskoj Antalyji, a Slovenke su pobjedu osigurale već nakon dva pojedinačna dvoboja.

Jedini bod u dvoboju koji je najvjerojatnije bio odlučujući za prvo mjesto u skupini izabranice Ive Majoli osvojile su u igri parova u kojoj su Petra Martić i Donna Vekić pobijedile Piu Lovrič i Laru Smejkal sa 6-4, 6-4. 

Slovenke su pobjedu osigurale već u pojedinačnim dvobojima. U prvom meču je Kaja Juvan (WTA - 81.) sa 6-2, 7-5 nadigrala Anu Konjuh (WTA - 64.), a potom je u dvoboju najboljih igračica obje reprezentacije Tamara Zidanšek (WTA - 27.) sa 6-3, 6-2 bila bolja od Petre Martić.

Slovenija je s maksimalne tri pobjede preuzela vodeću poziciju na ljestvici skupine i potrebna joj je još samo jedna pobjeda iz preostala dva dvoboja da bi i matematički potvrdila prvo mjesto koje donosi izravan plasman u doigravanje za kvalifikacije za finalni turnir Billie Jean King Cupa 2023. Kako su im suparnice reprezentacije Bugarske i Švedske, malo je vjerojatno da će izabranice Andreja Kraševca propustiti takvu priliku. 

Hrvatskoj reprezentaciji ostaje borba za drugo mjesto u skupini koje vodi u subotnje razigravanje protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A, a za to će morati u petak pobijediti u petak reprezentaciju Austrije (petak) za koji će im kao zagrijavanje poslužiti meč s izabranom vrstom Gruzije koja je u prva tri nastupa doživjela tri poraza.

U skupini A će za konačni redoslijed na vrhu najvjerojatnije odlučivati dvoboj dosad neporaženih reprezentacija Mađarske i Srbije koji je na rasporedu u četvrtak.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:44 13.04.2022.

Izbornica je još jednom, po tko zna koji put, pokazala i dokazala svoje znanje, mudrost i vještinu u vođenju najbolje vrste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije