SJAJAN POČETAK

Slovenka izvela što nitko prije nje nije: Stigla do zlata u prestižnoj disciplini

Ski Jumping - Women's NH Ind. Final Round
Kai Pfaffenbach/REUTERS
05.02.2022.
u 14:40

Između Bogatajeve, koja je u prvoj seriji ubilježila novi rekord skakaonice od 108 metara, i Križnar, vodeće nakon prve serije, završila je Njemica Katharina Althaus (236.8).

Za povijesni uspjeh Slovenije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu pobrinule su se predstavnice u skijaškim sklokovima jer je Urša Bogataj uzela zlato, a Nika Križnar broncu.

Bogataj je s ukupno 239 bodova postala olimpijska prvakinja, dok je Križnar (236,8) bila brončana, a među prvih deset završile su još Ema Klinec i Špela Rogelj.

Slovenija do danas nije imala olimpijsko zlato u skokovima, iako je Peter Prevc osvojio srebro i broncu u Sočiju 2014, a Bogataj je naslijedila Norvežanku Maren Lundby koja je zbog zdravstvenih problema i psihičke iscrpljenosti preskočila Olimpijske igre 2022. godine, kao i vodeća skakačica svijeta Austrijanka  Marita Kramer, koja je izostala zbog koronavirusa.

Između Bogatajeve, koja je u prvoj seriji ubilježila novi rekord skakaonice od 108 metara, i Križnar, vodeće nakon prve serije, završila je Njemica Katharina Althaus (236.8).

Četvrta je bila Japanka Sara Takanashi (224,1), koja unatoč pobjedi u čak 61 natjecanju Svjetskog kupa, ostaje opet bez pojedinačnog zlata na Olimpijskim igrama ili svjetskim prvenstvima.

Ovo je bio jedini pojedinačni test za skakačice na ovim ZOI-ima, a dokraja ih čeka samo nastup u ponedjeljak u mješovitom natjecanju.

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
17:49 05.02.2022.

To je europska Slovenija, nedostižan uzor za nas balkance iz susjedstva koji se kladimo, sanjamo i obmanjujemo dok oni rade, sređuju, uređuju i na olimpijadi pobjeđuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije