NOVO POJAČANJE

Španjolca su zajedno doveli Zajec, Marić i Olmo. Dinamov sustav besprijekorno funkcionira

Jan Oliveras
Foto: LaPresse/SIPA USA
1/3
14.08.2024.
u 07:00

Marić je odabrao Oliverasa i odradio nekoliko razgovora, Zajec je sa svjetski poznatim menadžerom Zahavijem pokrenuo stvari kada su zapele, a onda je Španjolca osobno nazvao i Olmo

Španjolski talentirani lijevi bek, igrač Rome Jan Oliveras (20), dolazi u Dinamo! Iako se posljednjih tjedan, dva pisalo da će Oliveras prihvatiti bogatu ponudu s Bliskog istoka, odnosno iz Saudijske Arabije, odlučio je na kraju doći u Maksimir. U operaciji koja je trajala više od mjesec i pol glavnu riječ vodili su predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić, a na kraju je možda i presudnu ulogu odigrao Dani Olmo! Naime, Olmo je nedavno nazvao svog sunarodnjaka i uvjerio ga da je dolazak u Dinamo najbolja opcija za njegovu karijeru.

Zbog Dinama odbio milijune

No, krenimo redom. Oliverasa je kao željeno pojačanje još prije tri mjeseca označio sportski direktor Marko Marić, a prije mjesec i pol bio je s njim i na razgovoru u Rimu. Oliveras je tada Mariću stisnuo ruku i rekao da želi u Dinamo, praktički su sve dogovorili. No, u međuvremenu je Roma dobila sjajnu ponudu za svog lijevog beka, jer je jedan klub s Bliskog istoka bio spreman platiti 3 milijuna eura odštete, ali i Oliverasu dati godišnju plaću od milijun eura.

I kada se činilo da je Dinamo bitku za španjolskog lijevog beka izgubio, ključnu ulogu odigrao je predsjednik Velimir Zajec, odnosno njegovo prijateljstvo sa svjetski poznatim nogometnim menadžerom Pinijem Zahavijem, čija agencija zastupa zvijezdu Bayerna Roberta Lewandowskog, zvijezdu Chelseaja Christophera Nkunkua, ali i Jana Oliverasa. Zahavi je sa Zajecom dobar više od 20 godina, a svojedobno mu je Zeko pomogao dovesti Giovannija Rossu u Maccabi. Zahavi i Zajec nedavno su se slučajno susreli u Solunu, na utakmici Dinama s PAOK-om. Tad su se srdačno pozdravili, popričali, a Zahavi je Zajecu rekao da mu se javi kad god misli da mu on može pomoći. I javio se Zajec za pomoć radi transfera Oliverasa.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Jan Oliveras
1/12

Roma je, naravno, željela zaraditi 3 milijuna eura i Oliverasa poslati u Saudijsku Arabiju, ali Zahavi i njegovi ljudi pomogli su smekšati Romu i usmjeriti lijevog beka prema Zagrebu. A onda je Dinamo u cijelu operaciju uključio još jednog svog "džokera zovi", europskog prvaka i novopečenog igrača Barcelone Danija Olma, koji ga je definitivno uspio usmjeriti prema Dinamu. Zanimljivo, baš poput Olma, i Oliveras je nekada bio član La Masije, pa ga je Olmo lakoćom uvjerio da mu je najbolje doći u Zagreb. I pritom Oliverasu nije bila važna plaća, jer u Dinamu će, uz sve bonuse, zarađivati maksimalno 200.000 eura, odnosno barem pet puta manje nego što bi zarađivao na Bliskom istoku.

Oliveras dolazi na jednogodišnju posudbu, ali maksimirski će klub imati pravo prvokupa od Rome, navodno za cijenu između milijun te milijun i pol eura, što je sjajan posao za Dinamo. Očekuje se da će Oliverasov transfer, nakon što danas prođe liječnički, biti riješen najkasnije do četvrtka, jer do toga dana (15. kolovoza) u ponoć Sergej Jakirović treba Uefi prijaviti momčad za play-off Lige prvaka. Oliveras bi se na tom popisu trebao naći. Konkurent za poziciju lijevog beka bit će mu Japanac Takuya Ogiwara, kojem trener Jakirović ionako previše ne vjeruje, jer na njegovu je poziciju u posljednjim utakmicama stavljao primarnog desnog beka, Francuza Pierre-Gabriela.

Sjajan prijelazni rok

U svakom slučaju, ovaj transfer Oliverasa pokazuje koliko sustav u Dinamu sad besprijekorno funkcionira, jer u transfer su podjednako uključeni bili predsjednik, sportski direktor, ali i bivši igrač. A ono što može imponirati Dinamu jest činjenica da je Španjolac cijelo vrijeme želio doći, samo je čekao da maksimirski klub 'slomi' čelnike Rome.

Dinamo je dovođenjem Oliverasa udvostručio baš svaku od 11 pozicija u momčadi, sudeći po kadru koji su složili Marić i Zajec, naravno uz suradnju s trenerom Jakirovićem, Dinamo bi trebao biti apsolutni favorit za osvajanje prvenstva. Jer, plavi su s dolascima Pjace, Mmaeea, Torrentea, Cordobe, a sada i Oliverasa barem 20 posto jači nego što su bili proljetos. Prema dosadašnjim transferima u ostalim klubovima SuperSport HNL-a, Marko Marić i njegovi suradnici zasad su napravili uvjerljivo najbolji posao. Inače je taj Marić na mjesto sportskog direktora stigao potiho, na "sporedna vrata", ali je već sada na dobrom putu da opravda Zajecovo povjerenje.

VIDEO Ivan Perišić definitivno napušta Hajduk!

Komentara 4

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
08:07 14.08.2024.

A tko je doveo Olma?

EJ
ejStef
14:48 14.08.2024.

Za sada su pojačanja Pierre Gabriel i Mmaee. Pjaca desno je lošiji od Špikića, tako da ga možemo svrstati u prinove kao i ostale.

Avatar Castro
Castro
12:44 14.08.2024.

Profesionalni i korektni odnos, bez puno prica i novinarskih nagadjanja...to je klub u koji svatko zeli doci i napraviti karijeru. Steta za Pasalica da nije dosao iz Rijeke jer ako se tamo nesto ubrzo ne dogodi ne vjerujem da moze tamo puno napredovati. Ulaz u Champions ligu bio bi fantastican.# Jos samo stadion fali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije