PRED OTKAZOM

Španjolci tvrde: Xavi je bivši! Favorit za klupu trener kojeg je smijenio Dinamo

Champions League - FC Barcelona Press Conference
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
1/3
18.10.2022.
u 12:12

Treći je u nizu koji bi klupu Barce mogao napustiti nakon nepunih godinu dana.

Nema strpljenja ni za legendu kluba. Xavi Hernandez uskoro će dobiti otkaz na klupi Barcelone, javlja španjolski El Nacional. Uprava nije zadovoljna rezultatima, a poraz u El Clasicu (3:1) natjerao ih je da lupe šakom o stol i počnu tražiti nova rješenja. 

Nisu sretni, naime, činjenicom da je ekipa pred ispadanjem iz grupne faze Lige prvaka, kao ni raspletom derbija pa bi španjolski strateg mogao klubu napustiti nakon nepunih godinu dana. Ni prethodno dva trenera nisu uspjela odraditi 365 dana na Nou Campu, prvo Quique Setien, a prije Xavija Ronald Koeman

Soccer Football - LaLiga - Cadiz v FC Barcelona - Estadio Nuevo Mirandilla, Cadiz, Spain - September 10, 2022 FC Barcelona's Sergio Busquets, Marcos Alonso, Gerard Pique and Robert Lewandowski react as play is stopped due to a medical emergency in the stand REUTERS/Marcelo Del Pozo Photo: Marcelo del Pozo/REUTERS
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS

Spominjao se i kao kandidat za englesku reprezentaciju, ali Thomas Tuchel i dalje je bez posla, zbog čega je u očima navedenih novina favorit za novog trenera Katalonaca. Nijemac je, podsjećamo, prethodno vodio Chelsea i dobio otkaz nakon što ih je Dinamo na Maksimiru porazio u grupnoj fazi Lige prvaka. 

Pomalo neobično, ali iduće ime na listi je trener jednog južnoameričkog kluba. Marcelo Gallardo trenutno vodi River Plate i najavio je da na kraju godine seli u Europu pa će ga Barca pokušati dovesti. Treći je Jurgen Klopp, no to nije izgledno, jer iako je Liverpool u rezultatskoj krizi, ugovor ima do 2026., k tome su sada pobijedili Manchester City. 

Standings provided by Sofascore

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije