Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi predsjednik s kopačkama

Špehar: Pozvat ću u klub legende, pa i Davora Šukera

'26.08.2010.Osijek,Hrvatska,nk Osijek dobija novog predsjednika,Robert Spehar  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
27.08.2010.
u 08:00

- Ostavljam lagodan život i unosan menadžerski posao, ali želim pomoći Osijeku i nije me strah - kaže Robert Špehar.

Preostala je tek formalnost da se Robert Špehar nakon šest godina vrati u Gradski vrt. Jedan od najboljih strijelaca u povijesti kluba prihvatio je ponuđenu dužnost predsjednika i već bi u ponedjeljak mogao ući u novi ured.

– Već dva dana primam čestitke, iako još ništa nije službeno – još uvijek Špehar ne želi potvrditi da je stvar gotova. Ne prije nego što njegovo ustoličenje u nedjelju potvrde i klupski skupštinari. Legendarni se Osijekov napadač na raspolaganje klubu stavio čim je objesio kopačke o klin, a priliku je dobio nakon pet godina čekanja. U kadrovskoj križaljci njegovo se ime spominjalo u kontekstu sportskog direktora, ali nakon što je jedan za drugim gospodarstvenikom odbijao mjesto predsjednika, ta je fotelja naposljetku ponuđena Špeharu.

– Obaveza je odazvati se svakom pozivu kluba. Mjesto sportskog direktora možda je za mene najprirodnije, ali došlo je do toga da se nitko nije htio prihvatiti posla predsjednika. Neki mi kažu: "Što ti je to trebalo?". Ostavljam lagodan život i unosan menadžerski posao, ali želim pomoći i nije me strah. Ni na terenu se nisam bojao – kaže Špehar. Njegovi su planovi veliki - želi pun stadion, Osijek u Europi i rame uz rame Dinamu i Hajduku.

– Osijek je klub velike tradicije i zbog toga ne smijemo biti sretni osvojenim 5. ili 6. mjestom, već moramo stati uz bok Dinamu i Hajduku, a ako se ukaže prilika i napasti ih – kaže Špehar koji bi, kao nestranačka osoba, u klub mogao privući i one koji su ga do sada zaobilazili u širokom luku.

Vrata Wilsonove su, najavio je, širom otvorena djeci Gradskog vrta.

- Pozvat ću sve bivše igrače od Šukera, Bjelice i Babića da pomognu klubu - kaže i dodaje:

– Promijenit ću u Hrvatskoj uvriježen način predsjednikovanja; svaki dan ću biti u klubu, razgovarati s igračima, trenerom, bit ću aktivan u stručnom dijelu – kaže Špehar, koji ima obećanje Grada i sponzora da će ostati uz klub.

– Ali ako ostane samo na riječima ili da, ne daj Bože, bude opstrukcija, sve će pasti u vodu – upozorava Špehar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije