DALMATINSKI DERBI Tek su jednom u regionalnoj ligi Splićani pobijedili Zadrane

Splićani imaju recept, Zadru igra samo pobjeda

23.12.2008.
u 10:12

Splićani najlošiji rezultat u susretima sa Zadrom imaju upravo u regionalnoj ligi. Tek im je jednom, i to u sezoni 2001./2002., pošlo za rukom pobijediti Zadrane, i to u njihovim Jazinama. Tradicija tako nije na strani Splićana. To ništa ne mora značiti, tradicije su tu da se ruše, a žuti će ovu pokušati srušiti već u utorak.

Opet bez Granta
Nakon šoka koji je izazvao Subotićev odlazak, u susretu protiv iznimno jakog Hemofarma pokazali su Splićani da se mogu nositi i s najboljima. Protiv momčadi iz Vršca nisu imali sreće, vodili su gotovo cijelu utakmicu do posljednjih trenutaka, kada im je pobjeda izmaknula. Odlučila su dva neuspjela skoka i dvije sporne odluke sudačke trojke iz Slovenije.

Momčad koja je igrala protiv Hemofarma neće se mijenjati, najavio je kormilar žutih Teo Čizmić.

– Naša zdravstvena služba napravila je sve, ali Grant, po svojoj osobnoj prosudbi, još nije spreman za igru. Zbog ozljede već dugo ne trenira, pa će nam, kao i protiv Hemofarma, nedostajati – kaže Čizmić.

Prema njegovim riječima, utakmica sa Zadrom trebala bi biti krajnje napeta, kao i ona prošle subote. Uvjeren je da će igrači obaviti dobar dio zadaća koje im je on podijelio.

– Protiv Hemofarma su nam nedostajale dvije male stvari do pobjede. Zadar je odlična ekipa, individualno kvalitetna i moćna. O njihovim trenutačnim problemima ne razmišljamo, mislimo samo o sebi. Naša je prednost kolektivna igra i u obrani i u napadu. Pokušat ćemo to prenijeti na parket, u napadu bismo trebali popraviti postotak šuta. Sve se svodi na obranu, koja mora biti kolektivna i u tome vidim šansu u večerašnjem susretu, to nam može donijeti prednost – rekao je Teo Čizmić.

Stižu bivši žuti
Igrači su se oporavili od šokova iz proteklog tjedna, Čizmić može raditi na fizičkoj, a ne psihičkoj spremi.

Ivanov, Garnett, Perić, Macura, Rančić... sve su to igrači koji su nosili žuti dres, a sada igraju za Zadar.

– Sve pozitivno mogu kazati o njima, sigurno će ti momci biti jako motivirani. No ipak ću za sebe zadržati svoje znanje o njima i pokušati ga iskoristiti na utakmici kako bismo je dobili – dodao je Čizmić.

Tvrdi da zna recept kako dobiti Zadar, no i njega nije htio otkriti. Čizmiću je ovo drugi susret koji će odraditi kao trener, pobjeda bi mu dobro došla.

Zadru na Gripama igra samo pobjeda
U sumornoj atmosferi, obezglavljeni bez prvoga trenera, košarkaši Zadra večeras gostuju na Gripama. Momčad će ponovno voditi ‘dežurni vatrogasac’, godinama prvi pomoćni trener Denis Pleslić, koji je svoje mogućnosti već jednom sjajno pokazao, i to prije nepune dvije godine u Jazinama protiv Budućnosti. Pleslić je tada uskočio nakon smjene Petra Popovića, kojem je također bio pomoćnik, a rezultat je bio težak poraz Podgoričana sa više od 30 koševa razlike.

Znalac Pleslić
Ni tada situacija u momčadi Zadra nije bila dobra, no igrači su uoči dolaska Aleksandra Petrovića, koji je utakmicu pratio s tribina, pozitivno reagirali na Pleslića, za kojega mnogi kažu da je vrstan znalac. Ipak, kako će na smjenu trenera reagirati igrači Zadra znaju jedino oni sami, a donedavni stanovnik Gripa, a sada ljubimac zadarskih navijača Hrvoje Perić, upozorava na sve zamke gostovanja u Splitu.

– Očekujem iznimno tešku utakmicu bez obzira na to što Split u regionalnoj NLB ligi ima čak pet poraza zaredom. Mnogo stvari nam se događa, smijenjen je trener Petrović, velika većina igrača je ozlijeđena te je pitanje koliko će tko moći pomoći protiv Splićana. No, bez obzira na to, nama je to gostovanje od krucijalne važnosti i moramo razmišljati samo o pobjedi – istaknuo je krilni igrač Zadra te dodao da bi porazom realno izgubili gotovo sve izglede za toliko željeni plasman na završni turnir četvorice.

Samo pobjede
Naime, već nakon poraza u Novom Sadu od dotad posljednjeplasirane Vojvodine Zadrani su se doveli u situaciju da ne odlučuju sami o svojoj sudbini u osvajanju barem četvrtoga mjesta, nego moraju čekati i barem poneki podbačaj nekoga od svojih konkurenata. Od Zadra se, dakako, očekuje da u dvorani Krešimira Ćosića mora pobijediti u svim derbijima koji slijede, a to su Cibona, Partizan, Hemofarm, Budućnost i Crvena zvezda, a također je prisiljen pobijediti i u gotovo svim gostujućim utakmicama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije