Tin Srbić

Svjetski prvak razočaran: Ispao sam naivac, vjerovao sam obećanjima sponzora

Tin Srbić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
13.12.2017.
u 14:00

Nažalost, moja zlatna medalja nije donijela izgradnju dvorane, kaže Srbić.

Prošlo je nešto više od dva mjeseca nakon što je Tin Srbić osvojio zlatnu medalju u finalu vježbe na preči na Svjetskom prvenstvu. Nakon osvajanja medalja svi su ga tapšali, obećavali brda i doline, a onda su svi ti čestitari preko noći nestali, zaboravili na Tina Srbića i gimnastiku. Kao da se zlatna medalja nikad nije dogodila.

– U ova dva mjeseca u mom se životu ništa nije promijenilo, ništa se nije dogodilo. Baš je sve ostalo po starome. Eto, čak si ni novi automobil nisam uspio kupiti – istaknuo je Tin.

Nisam od nikoga ništa tražio

Zlatna medalja trebala je ubrzati proces dvorane, no u Lučkom, gdje bi trebao biti novi gimnastički centar, nije se ništa pomaknulo s nulte točke.

– Znate, ja se ne opterećujem tim stvarima. Uvijek sam bio skroman i nikad nisam od nikoga ništa posebno tražio. Kad mi je netko želio pomoći, prihvatio bih tu pomoć – istaknuo je.

Tin Srbić
1/12

Zar se nisu javljali sponzori nakon zlata na Svjetskom prvenstvu?

– Jesu, javili su se. Obećali su puno, prolazili su dani pa i mjeseci i, kada bih ih nazvao, u početku su mi govorili da budem strpljiv, a onda su se prestali javljati. Ispao sam pravi naivac – kaže mladi zagrebački gimnastičar.

S obzirom na to da je sezona davno završila, jeste li uopće trenirali protekla dva mjeseca?

– O, da. Trenirao sam čak i više nego što sam očekivao. Odmarao sam se tek tjedan dana nakon Svjetskog prvenstva. Imat ću malu stanku za Božić i Novu godinu, a onda počinju pripreme za novu sezonu. Prva natjecanja bit će već negdje u ožujku sljedeće godine. Već sada krenuo sam s laganim treninzima nekih novih elemenata. Za sada ih radim pojedinačno, još nisam odvježbao cijelu vježbu s novim elementima. Kad vježba bude gotova, a ubacili smo nekoliko težih elemenata, onda će i početna ocjena biti još veća nego što je bila do sada. Naravno, s većom ocjenom, ako ne bude kikseva, dolazit će i puno više ocjene. Jer, sad kad sam svjetski prvak promijenili su se ciljevi. Oni su sada takvi da na svakom natjecanju moram ući u finale i boriti se za medalju – istaknuo je Srbić.

Gdje će te se pripremati za novu sezonu?

– A gdje? U svojoj staroj dvorani, punoj prašine. Za imam neki izbor? Nova dvorana mogla bi biti brzo gotova, ali prvo treba potpisati ugovor. Zaista ne znam zašto je to stalo, ali ponavljam – ne opterećujem se. Zlato sam osvojio u uvjetima koje za sada imam – kaže član zagrebačkog Sokola.

Sarajevske lude noći...

U vrijeme kad treninzi ne budu biti tako intenzivni ići će na operaciju...

– Da, laserski ću korigirati vid. Stanka neće biti duga, možda pet, šest dana dok se ne priviknem na novi vid, ha ha – objašnjava Tin.

Novu godinu dočekat će...

– U Sarajevu. Idem s prijateljima. To je dogovor otprije. Proveselit ćemo se tih nekoliko dana, a onda počinje ozbiljan posao za mene. Srećom, ova godina nije kvalifikacijska za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju pa će biti bez velikog stresa. Glavni cilj bit će Svjetsko prvenstvo. Samo da dobro uvježbam nove elemente i bit će to sve dobro. Za sada mi ti novi elementi idu prilično dobro – istaknuo je.

Kako je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje?

– U petak imam jedan važan ispit. Nadam se da će proći bezbolno. S učenjem nije bilo problema, stigao sam pohvatati gradivo – rekao je najbolji sportaš Zagreba.

– Ovo mi je prvo takvo priznanje u karijeri. Vjerujem da neće biti i zadnje – zaključio je Tin.

Naravno da neće...

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
14:58 13.12.2017.

Čekaj Tin, ne ide to tako... prvo valda ide Ivo Lola Ribar, pa onda treba dat Pupovcu, Stanimirovću i Novostima, pa onda Pusić, Frljić, Antifa, pa Mamiću nešto za stadion.... ti dolaziš na red nakon letećih automobila i garaže zaa iste... tako ti to ide u SR Hrvatskoj!

BI
billynik
15:22 13.12.2017.

Koji zločesti članak, ista ta pisakrala pljckali su kad je izgrađena Arena.

KO
kompjuter
17:07 13.12.2017.

ovaj mali ne da je naivac već naivčina,do jučer nepoznat a već bih za dva mjeseca dvoranu,alooooo,da te vidimo dalje što budeš osvojio,svaka čast na medalji ali to je jako,jakooooo premalo za dvoranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije