UniSport Stars 2023

Sport i studiranje idu zajedno, pogledajte tko su najbolji studenti i studentice sportaši

24.02.2023.
u 13:23

Održana je godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS – a)

U svečanoj akademskoj atmosferi u Zagrebu, održan je UniSport Stars 2023 – Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS – a).

Uz članove akademske zajednice, svečanosti su prisustvovali uvaženi gosti iz javnog života Republike Hrvatske: izaslanik Predsjednika RH Željko Jovanović, izaslanik Predsjednika Vlade RH - ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora Ante Bačić, predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, zatim državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, veleposlanik Republike Koreje u RH Hong Sungwook, glavni tajnik Europske sveučilišne sportske federacije Matjaž Pečovnik te član Izvršnog odbora Svjetske sveučilišne sportske federacije Marko Žunić.

- Izrazito smo ponosni i sretni što nastavljamo uspješnu tradiciju odlikovanja najuspješnijih studentica i studenata sportaša. Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Veseli da je studentski sport iz godine u godinu sve brojniji, kao i da su osvojene medalje i postignuća jedan dodatan dio mozaika studentskih sportskih života. Čestitam još jednom svim  nominiranim studentima, laureatima i želim im sreću da uz odlične rezultate na sportskim borilištima, iste ostvare i u studentskim klupama - istaknuo je u ime organizatora Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Na ovogodišnjoj svečanosti UniSport Stars, priznanja su dodijeljena u sljedećim kategorijama:

Najbolji nastavnik: dr.sc. Marko Čule

Najbolja nastavnica: Jasna Lulić Drenjak

Najbolji kolektiv u ženskoj konkurenciji: Karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu

Najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji: Futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu

Najbolji trener/izbornik: Alen Jukić, izbornik futsal reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu

Najbolji sportaš s invaliditetom: Albert Sirotich, paraplivač / student na Tehničkom fakultetu u Rijeci

Najbolji sportaš: Neven Zonjić, futsal / student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Najbolja sportašica: Josipa Bebek, rukometašica / studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu

Volonterka godine: Anja Gelo, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije