NAKON VIŠE OD 40 GODINA

Sprema se višemilijunska obnova Poljuda: Evo koliko milijuna će koštati i tko će platiti

Duga iznad Poljuda
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
23.02.2022.
u 17:47

- Obnovit će se krov i betonska armatura splitske ljepotice. Ako ne uspiju u tom naumu, planirano je do sredstava doći iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije - piše Dalmacija news

Splitski stadion Poljud, školjka koja je ugostila neke od najspektakularnijih utakmica Hajduka i hrvatske reprezentacije krasi grad pod Marjanom od 1979. kada je izgrađena za Mediteranske igre. No, ova splitska ljepotica žudi za obnovom. I to kvalitetnom.

Grad  Split je njen većinski vlasnik, a obnova bi koštala oko 150 milijuna kuna, točnije 148. No, Grad ona neće koštati, barem ne u punom iznosu. Odlučili su se prijavili za sredstva iz Nacionalnog plan oporavka i otpornosti. 

- Obnovit će se krov i betonska armatura splitske ljepotice. Ako ne uspiju u tom naumu, planirano je do sredstava doći iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije - piše Dalmacija news. 

- Iznos je prevelik da bi Grad Split sam investirao. Imamo i plan B i Plan C, koji bi ipak možda malo odgodili sanaciju. Kako i vidite ne stojimo samo na jednoj opciji već razmatramo i pripremamo sve varijante - rekao je zamjenik gradonačelnika za gore navedeni protal uz tvrdnju kako je obnova Poljuda jedan od ključnih projekata.

Ključne riječi

Komentara 19

RE
RedTree
19:21 23.02.2022.

Prvo što je sa Žnjanom, gdje je sve pripremljeno, a ništa se ne radi. Razvrstavanje otpada i novi regionalni centar za odlaganje otpada ništa. Dobar dio ulica i prometnica po gradu izgleda loše. Nove garaže radi manjka parkinga!? Ovo mi više izgleda populistički potez. Puno konkretnije je o uređenju i obnovi priča onaj lik što je izgubio izbore. I da kao što velim za druge gradove i Grad Split mora sudjelovati u obnovi kad do nje dođe.

AF
AfganistanskiHrvat
19:03 23.02.2022.

Samo 150 milijuna kuna. E da ste vi imali bandića spiskali bi na obnovu milijardu a stadion bi ostao isti i dalje se urušavao.

Avatar Tombstone
Tombstone
18:28 23.02.2022.

Jasno. Split nema mozemo da se par njih skupi s kanticama i lopaticama i uz parole pocnu obnavljati stadion dok za pol vure ne postane pre vruce ili nesto drugo ne valja pa postanu nemozemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije