NIJE KORAK UNATRAG

Stigao u Dinamo i uzeo 'osmicu': Nikad nisam bio prvak

Izet Hajrović Dinamo
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/6
31.01.2018.
u 16:30

Nisam imao posebnih želja oko broja, ali odlučili smo se za 'osmicu'. Svjestan sam kako ću ovdje biti pod pritiskom, Dinamo je velik klub, no to mi neće biti problem

Nogometaši Dinama završili su pripreme u Turskoj, jučer su se oko podneva čarterskim letom vratili u Zagreb. Kako je s plavima na pripremama uvijek jako malo predstavnika medija jer su pripreme vrlo skupe, brojni novinari samo bi ih ispratili te potom pri povratku s priprema i dočekali. No sad je priča drukčija, niti je tko plave prije dva tjedna ispratio, niti ih je tko dočekao. Eto, nisu planirali davati izjave.

Dočekao ih je Mile s klupskim autobusom i još nekoliko ljudi s automobilima za čelnike. Predsjednik Mirko Barišić i supruga otišli su iz zagrebačke zračne luke službenim BMW-om, a zanimljivo, Zdravko Mamić sa svojom suprugom kući je otišao taksijem.

Dinamo će u Zagrebu nastaviti s pripremama za sezonu koja počinje 10. veljače derbijem u Osijeku (slijede Hajduk i Rijeka), u tom će razdoblju svoje mogućnosti pokazati i Izet Hajrović, 26-godišnji reprezentativac BiH koji je došao iz bremenskog Werdera i jučer potpisao ugovor s maksimirskim klubom. Pomalo je šteta što nije došao prije i prošao pripreme s plavima, ali opet, bolje da je došao sada i da ima pred sobom poluseznu da se pripremi i prilagodi zahtjevima Marija Cvitanovića, ali i onome što ga čeka u našoj ligi, u kojoj se igra u malo drukčijim ambijentima od bundesligaških.

Već su ga prozvali nogometnim modnim mačkom, jučer je na predstavljanje u Maksimir došao u crnoj majici s blještavom, zlatnom mrtvačkom glavom na leđima. Ubrzo ju je zamijenio plavim dresom s brojem osam koji je dosad nosio Domagoj Antolić.

– Sretan sam što je sve završeno, što sam postao igrač Dinama, koji je i u europskim razmjerima velik klub. Donosim Dinamu iskustvo i kvalitetu, a cilj nam je dvostruka kruna i ulazak u Ligu prvaka. Znam da u svakom velikom klubu postoji pritisak, da je i ovaj broj osam na određeni način pritisak, ali spreman sam – kazao je Izet Hajrović koji će u petak razgovarati s trenerom Cvitanovićem om tome kako će dalje raditi. 

Izet Hajrović Dinamo
1/6


– Fizički sam potpuno spreman, u Bundesligi i nismo imali puno odmora, samo devet-deset dana, od 1. siječnja sam u pogonu. S prilagodbom neće biti problema, znam kulturu i jezik, kod kuće smo uvijek razgovarali “naški” – kazao je novi igrač Dinama. 

Potpisao je na dvije godine, uz mogućnost produljenja ugovora na još dvije. Imao je sličan put kao Marijo Gavranović, rođen je u Švicarskoj, igrao je u Njemačkoj.

– Puno mi je značilo igranje i u Galatasarayu i Eibaru, svuda sam napredovao, uvjeren sam da će mi i Dinamo biti korak naprijed u karijeri – zaključio je Hajrović.

Zadovoljan je i sportski direktor Marijan Vlak, kaže da u Hajrovićevu ugovoru nema klauzule o raskidu ugovora ako se ozlijedi, a operirano mu je koljeno! Ističe da je uredno prošao pregled te tvrdi da odlazaka neće biti, što vrijedi i za Soudanija.
– Svi ostaju, iako prijelazni rok traje do 15. veljače i svašta može biti – rekao je Vlak.

Ključne riječi

Komentara 16

PA
pavel1001
22:24 31.01.2018.

e sad ćeš bit sine!

SH
Shirley_Helmick641
17:59 31.01.2018.

Google sada plaća 100-200 dolara po satu za rad na mreži od kuće. . Vrlo sam sretan jer morram zaraditi mnogo novca kod kuće i primati 8647 dolara tjedno. Ne mogu vjerovati kako je to bilo lako kad sam ga isprobala. Potencijal s tim je beskrajan. To je ono što radim .......... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­g­o­v­i­n­a­9.​C­o­m

DU
Deleted user
17:42 31.01.2018.

Dinamo skuplja evropski otpad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije