A sad adio

Stigla odluka iz Međugorja: Svetini presudio razlaz s Mamićem

Tomislav Svetina i Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
06.11.2018.
u 08:09

Smjena se dogodila samo dan nakon što je objavljeno kako je Mamić izbrisan iz Dinamova članstva

Tko uopće može povjerovati kako je Dinamov Izvršni odbor na čelu s Mirkom Barišićem samo tako, energično i baš na svoju ruku, samo tri dana uoči utakmice godine sa Spartakom, odlučio proizvesti potres u klubu smijenivši dopredsjednika Tomislava Svetinu?

Naravno da je ova odluka samo još jedan prilog tezi kako se sudbina svega i svakoga u Dinamu još uvijek kroji u spokoju hotela Villa Regina u Međugorju i da famozni IO i dalje funkcionira na Mamićev daljinski upravljač.

"Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj redovitoj sjednici u ponedjeljak, 5. studenog 2018., jednoglasno je donio odluku kojom se gospodina Tomislava Svetinu razrješuje dužnosti potpredsjednika te člana Uprave GNK Dinamo. Gospodinu Svetini iskreno se zahvaljujemo na suradnji te mu želimo mnogo sreće u nastavku poslovne karijere."

Ovo je jedini zaključak jučerašnje sjednice Izvršnog odbora objavljen na Dinamovoj službenoj stranici bez ikakvog obrazloženja.

To tijelo devetorice (Barišić, Bergman, Cvitković, Kožul, Marčinko, Ljuština, Todorić, Truskaller i Gašparović) očito smatra kako ono nije ni potrebno, otprilike kao da su upravo otpustili čistačicu ili kuharicu, a ne do jučer najutjecajnijega klupskog dužnosnika, usto i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Naravno da je odmah iz klupskih odaja, off the record, pušteno nekoliko prigodnih natuknica za razradu koje bi se mogle staviti na teret Svetini.

Primjerice, da je Tomislav Svetina odgovoran za skandalozan gaf kluba koji je dopustio da ga izigraju otac i njegov 16-godišnji sin Hasić, supertalent koji je nedavno dobio slobodne papire i preko noći otišao iz Dinama bez odštete.

Zašto bi taj propust bila odgovornost baš dopredsjednika Svetine, a ne primjerice Dinamovoga sportskog sektora ili pak predsjednika Dinamove uprave? I zašto nitko drugi u klubu osim Svetine za to nije sankcioniran?

No, da ne tumaramo previše u SF-sferama, naravno da je jedini razlog Svetinine smjene razlaz sa Zdravkom Mamićem koji nije od jučer, a neposredan povod je navodno Zdravkovo brisanje iz Dinamovoga članstva, što je savjetnika u Međugorju pogodilo kao udar munje.

Mamić je očito doveo u vezu Svetinu s oporbenom udrugom "Dinamo to smo mi" (iako ona još nije predočila ni jedan dokaz da je ZM doista izbrisan iz članstva) te ekspresno iz uprave kluba eliminirao čovjeka koji mu već dulje vrijeme, kao čovjek sa stavom, nije bezuvjetno odan.

Priča o Svetininu odlasku iz Dinama imat će i intrigantan zaplet. Naime, Tomislav Svetina odnedavno je jedini kandidat za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza, kandidat kojega je podržao GNK Dinamo i koji je skupio 25 potpisa, uz kojeg su, među ostalima, stali svi zagrebački klubovi prve i druge lige. Ako je GNK Dinamo u svom priopćenju Svetini jučer poželio mnogo sreće u nastavku poslovne karijere, bit će zanimljivo vidjeti kako će se sada Mamićev klub postaviti uoči izbora u ZNS-u jer Svetina bi i dalje trebao biti legitiman kandidat.

Čak mu je potporu među prvima dao i predsjednik Sesveta Pero Karatović, za kojega se smatralo da će na izborima biti Svetinin protukandidat budući da je cijelo vrijeme bliskiji s Mamićem nego Svetina.

Također, očekuje se i reakcija Davora Šukera; hoće li Svetina zadržati poziciju u Izvršnom odboru HNS-a ili će Dinamo tamo slati drugoga predstavnika.

Tomislav Svetina u Dinamu je na poziciji glavnoga direktora bio od 2012. godine, a od ožujka 2018. godine dobio je funkciju dopredsjednika, dok je prvi operativac postao Igor Kodžoman.

Smijenjeni Dinamov dopredsjednik Svetina jučer nije bio dostupan za izjave, očito smatrajući kako njegov odlazak ne zaslužuje veću pozornost od Dinamove pripreme za utakmicu sa Spartakom iz Trnave. 

>> Pogledajte video: Navijači stoje u redu kako bi kupili ulaznice za utakmicu Dinamo – Spartak


 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije