KALKULACIJE

Stigle su fantastične vijesti za Dinamo. Evo što se treba poklopiti za povijesni podvig plavih

Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Marko Lukunic/PIXSELL
24.10.2024.
u 16:16

Dinamo nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda. Nakon teškog poraza 2-9 kod Bayerna uslijedio je domaći remi 2-2 protiv Monaca i sada pobjeda protiv Salzburga koji ima tri poraza nakon tri utakmice te je i dalje bez postignutog pogotka.

Nogometaši Dinama upisali su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, u utakmici trećeg kola bili su bolji u Salzburgu od austrijskog doprvaka s 2-0 (0-0). Dinamo je suparnika slomio golovima u drugom poluvremenu. U 49. minuti je strijelac za 1-0 bio Sandro Kulenović, dok je u 84. minuti Bruno Petković poentirao za 2-0 i time potvrdio slavlje hrvatskog prvaka. Bila je to prva gostujuća pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 1998. godine i slavlja u Amsterdamu protiv Ajaxa.

Dinamo nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda. Nakon teškog poraza 2-9 kod Bayerna uslijedio je domaći remi 2-2 protiv Monaca i sada pobjeda protiv Salzburga koji ima tri poraza nakon tri utakmice te je i dalje bez postignutog pogotka.

Iduće sezone bi Plavi mogli direktno u Ligu prvaka po novu nagradu od 30 milijuna eura, što je otprilike minimalan iznos za plasman u Ligu prvaka. Izravan plasman u Ligu prvaka, podsjetimo, imat će klub iz kvalifikacija s najboljim koeficijentom. To je ove sezone bio ukrajinski Šahtar, dok je Dinamo kao drugi na toj listi dobio iduću najbolju nagradu, izravno mjesto u playoffu.

VEZANI ČLANCI:

Na ljestvici klubova koji se utrkuju za direktno mjesto iduće sezone Dinamo je trenutačno drugi, ali mu skoro svi rezultati idu na ruku. Ovaj izračun imat će smisla samo ako Dinamo obrani naslov prvaka u HNL-u jer u suprotnom neće igrati Ligu prvaka. Prvu poziciju trenutačno drže škotski Rangersi. Međutim, škotski velikan će teško do naslova prvaka u Škotskoj. Celtic mu nakon osam kola bježi šest bodova, a to je nastavak prošle sezone kada je Celtic uvjerljivo osvojio titulu.

Od ostalih klubova, Šahtar ima tek jedan bod u Ligi prvaka zasad, a i u ukrajinskom prvenstvu vodi puno težu bitku te je četvrti sa 6 bodova zaostatka za kijevskim Dinamom. Olympiacos i Crvena zvezda su jako daleko i trebalo bi im čudo da do kraja ove sezone preskoče našeg prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije