debi novog izbornika

Štimac: Modrić će teško biti spreman za početak kvalifikacija

Luka Modrić (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
14.08.2012.
u 12:26

Darijo Srna naziva ga svojim drugim ocem, a Niku Kranjčara je u siječnju 2005. godine iz Dinama doveo u Hajduk

Igor Štimac na posljednji istup uoči utakmice sa Švicarskom (srijeda,  20.30 sati) stigao je sa svojim pulenima. Darijo Srna naziva ga svojim drugim ocem, a Niku Kranjčara je u siječnju 2005. godine iz Dinama doveo u Hajduk. Bio je to najspektakularniji hrvatski transfer svih vremena. Sada su u nekim drugim ulogama, Štimac je izbornik, a Srna i Kranjčar njegovi su glavni igrači.

– Svi igrači jako su motivirani, vidio sam jaki intenzitet, to me posebno veseli. Svi su igrači svjesni da ulazimo u novi ciklus, a na nama su teške odluke jer imamo širok igrački kadar. Neće biti lako izabrati one koji će početi, ali to me raduje. Jedini problem koji nas muči jest stanje Luke Modrića, on je ključni igrač i teško da će biti u optimalnom stanju za početak kvalifikacija. Nastojat ćemo provjeriti sve igrače, većini dati solidnu minutažu, da pokažu kako ispunjavaju nove zahtjeve. Nadam se da ćemo nakon Švicarske imati puno manje upitnika – kazao je Štimac.

Kapetan je prenio raspoloženje među igračima.

– Prvo službeno okupljanje nakon Eura, svi igrači su zadovoljni odabirom HNS–a, vode nas bivši veliki igrači, mogu nam ukazati na neke stvari. Počinju pripreme za Brazil, veseli nas što igramo u Splitu. Igrači su spremni, trening je prošao jako dobro, upoznajemo se, ovo je početak akcije Brazil. Švicarska zaslužuje veliki respekt, imaju velikog trenera, uoči Eura svladali su Njemačku, nadigrali je u potpunosti – rekao je Srna.

Uvijek se raduje utakmicama u Poljudu.

– Očekujem pozitivno ozračje, hrvatski navijači bili su zadovoljni našom prezentacijom na Euru. Nadam se podršci igračima i novom stožeru, treba nam pozitivan odnos s publikom – kaže Srna.

Kreće novi ciklus s igračkim kadrom koji je dobro poznat.

– Kod nas nema zasićenja, igram 95. utakmicu s istim zanosom kao i prvu. Uvijek dajemo svoj maksimum kad smo u reprezentaciji – rekao je Srna.

Što je kapetan kazao Luki Modriću?

– Luka je veliki igrač, moj prijatelj, ima dovoljno godina i iskustva, obitelj koja će mu dati savjet. Svi se nadamo da će Luka završiti u velikom Realu, tamo mu je i mjesto – smatra Srna.

Ukrajina je postala hrvatska liga. U Šahtaru su Srna i Eduardo, u Dnipru Strinić i Kalinić, u Dynamu Kiev Kranjčar i Vukojević.

– Ukrajinska liga raste, ima budućnost. Dynamo Kiev radi velike transfere, sam dolazak Kranjčara je velik. Drago mi je da u Ukrajini ima mnogo Hrvata – kaže Srna.

Na njegove riječi nadovezao se Kranjčar koji s Dynamom želi skinuti Srnin Šahtar s trona.

– Srna je sve najbolje rekao, to je liga koja napreduje, ima konkurentnih momčadi za vrh. Mi i Šahtar borit ćemo se za vrh, tu je i Dnipro. Došao sam zbog svojih ambicija, Dynamo želi biti prvak. Ne želim skinuti Srna s trona, već s Dynamom osvojiti titulu prvaka – kazao je Kranjčar.

Nike dugo nije bilo u Splitu. Sjećanja na Poljud su ugodna.

– Sretan sam što sam opet u Splitu, za onih godinu i pol dana vežu me snažne emocije. Od reprezentacije očekujem izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem ovim suigračima, okružen sam svjetskim klasama i ne plašim se staviti u ulogu favorita. Na meni je da se nametnem igrom u novom klubu, moje igre će me držati u kadru reprezentacije – zaključio je Kranjčar.

Inače, delegacija HNS–a posjetila je splitsko Brodogradilište, poklonila ulaznice za utakmicu. U posjetu su bili predsjednik Davor Šuker, izbornik Štimac, a u njihovoj pratnji bio je legendarni Stanko Poklepović koji je nekoć zajedno s Tomislavom Ivićem radio u "škveru".

Komentara 20

ZM
zmaj5
13:02 14.08.2012.

Mislim da je Štimac sa Modrićem u pravu.Zadnja utakmica mu je bila na Europskom prvenstvu protiv španjolske,trenirao je odvojeno od momčadi,nema niti jednu pripremnu utakmicu.Ako pređe u Real teško da će u prvom dijelu Španjolskog prvenstva konkurirati za momčad.Šteta što nije bio na pripremama sa sadašnjim klubom,ovako gubi sigurno prvi dio sezone.Mislim da je to bila velika pogreška

PI
piranha
13:15 14.08.2012.

Maršiću iziđi iz Štimčeve g..ice samo ti trepavica viri.Štimac nije nikome drugi otac osim švercu i kriminalu. Srna koliko mu po ugovoru još uvijek davaš.Nisi korektan prema Biliću a sve ti je omogućio da radiš čak i kapetan da budeš kraj Šimunića,Pletikose,Pranjića i još mnogih drugih Hrvata,a i boja ti je miješana.

TR
traktorijada
12:52 14.08.2012.

luka je profesionalac a kak se treneri to luki ne mora niko pripovedati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije