HANŽEK

Stipe Žunić: Da je Ivan Ivančić živ, uvjeren sam da bi me trenirao

Bacanje kugle
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
28.08.2017.
u 16:50

– Na posljednjim treninzima kugla je daleko letjela. Koliko? Pa blizu 22 metra – istaknuo je Stipe.

Malo se koji atletski miting, a da nije riječ o Dijamantnoj ligi, može pohvaliti da u jednoj disciplini dovodi prva tri sa Svjetskog prvenstva. Tako će večeras kod zagrebačkih fontana (19.30 sati) kuglu bacati prvi, drugi i treći iz Londona, Novozelanđanin Tom Walsh, Amerikanac John Kovacs i naš Stipe Žunić.

– Ovo je jedan od najjačih mitinga u svijetu. Vjerujem da smo sva trojica ovdje u formi za 22 metra. Volim ovdje bacati, atmosfera i navijači su fenomenalni. Draga su mi ‘ulična natjecanja’, imamo ih nekoliko i na Novom Zelandu – rekao je Walsh.

I dok on i Kovacs već imaju hice preko 22 metra, Stipe se zasad zaustavio na 21,48 metara, kolika je dužina hrvatskog rekorda.

Stipe želi novi rekord

– Na posljednjim treninzima kugla je daleko letjela. Koliko? Pa blizu 22 metra – istaknuo je Stipe.

Natjecanje u kugli nazvano je još lani Memorijal Ivana Ivančića.

– Naravno da sam poznavao Ivančića, ali nikad nismo trenirali zajedno. Ja sam bio u Americi. Poštujem ga kao jednog od najboljih svjetskih trenera bacačkih disciplina. Da je živ, vjerojatno bih ga po povratku iz Amerike pitao da mi bude trener – rekao je Stipe.

S obzirom na broncu sa SP-a, sada i konkurencija gleda drugačije na njega.

– Da, osjeća se jedna doza respekta. I jako bih volio da večeras u Zagrebu padne novi hrvatski rekord – istaknuo je naš bacač kugle.

Joe Kovacs je istaknuo:

– Obožavam se ovdje natjecati, uz sjajnu publiku i kebab koji ovih dana jedemo u Zagrebu, vjerujem da će kugla letjeti preko 22 metra. Siguran sam da su Stipe i Tom spremni bacati daleko. I vjerujte, onaj koji bude najglasniji, njegova će kugla letjeti najdalje. Nadam se da ću to danas biti ja.

Dečki velikog srca

Najbolje svjetske kuglaše je kod fontana pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Osjećam veliko poštovanje prema ovim bacačima, došli su k nama na miting, a osvojili su sve što se osvojiti moglo. Ponosan sam što su nas prepoznali, od Novog Zelanda i SAD-a do Hrvatske. Ovi veliki i snažni ljudi pokazali su da imaju veliko srce. Vama treba energije pa sam ohladio lubenicu od 15 kilograma, a supruga je ispekla kolače – rekao je Bandić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije