A SAD - ONO NAJTEŽE

Strijelac za Hrvatsku opisao kako je došlo do raritetnog trenutka: 'Srećom, ušla je...'

Koprivnica: Susret Hrvatske i Andore u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
11.10.2024.
u 22:16

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Koprivnici Andoru s 2:0, u kvalifikacijama za EP

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Koprivnici Andoru s 2:0, u kvalifikacijama za EP. Na prvi se pogodak čekalo sat vremena - u 60. minuti Beljo je volejem iz blizine pronašao put do suparničke mreže, da bi u 86. minuti pobjedu Hrvatske potvrdio Hodža, na asistenciju Šotičeka.

- Sigurno nije bila jednostavna utakmica. Protivnik je stajao u dosta niskom bloku s pet igrača iza, a to je uvijek teško za probiti. Bili su dosta agresivni, puno su trčali i možda je bila malo teža prepreka nego što smo očekivali, ali na kraju tu su tri boda, što nam je najbitnije i idemo dalje. Što se tiče pogotka, našao sam se na drugoj stativi potpuno sam, malo je sretno lopta došla do mene. Soldo ju je predivno prebacio, a ja sam išao samo što jače u gol da golman ne može odreagirati, srećom lopta je ušla - rekao je Beljo, dodavši:

- Protiv takvih protivnika je bitno što prije zabiti prvi gol i nakon toga je sve lakše, a mi dobijemo dodatno samopouzdanje i puno je lakše igrati. Svaki igrač može preuzeti više odgovornosti i tad smo stvarno počeli bolje igrati. Bilo je još šansi i moglo je više završiti, ali evo na kraju 2:0 i zadovoljni smo pobjedom. Imamo izuzetno kvalitetnu ekipu i puno igrača koji igraju u ozbiljnim ligama, tako da svakako ima prostora za napredak, ali u ovakvim utakmicama je najbitnije doći do tri boda na koji god način bilo i na kraju se kvalificirati na Euro - zaključio je Beljo.

Hrvatska je tako uoči međusobnog susreta zadnjeg kola s trećeplasiranom Grčkom, 15. listopada također u Koprivnici, zauzela trenutno drugo mjesto u poretku, a prvo je mjesto i izravan plasman na europsku smotru osigurao Portugal, gostujućom pobjedom na Farskim Otocima (3:1).

- Kao što smo i očekivali, prvo poluvrijeme je bilo dosta teško. Andora se branila sa svih 10 igrača i uglavnom su se fokusirali na obranu i to ih je držalo, držao i je rezultat. S Grčkom će biti sigurno drugačija utakmica gdje će biti više prostora. S obzirom na stanje u Grčkoj, pokušat će više napraviti u napadu jer danas Andora nije imala nikakav cilj prema naprijed. Radi se o puno kvalitetnijoj ekipi gdje ćemo morati biti puno bolji, puno brži i čvršći u duelu. - rekao je izbornik Ivica Olić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije