NK ISTRA 1961. Danas na Verudi derbi starih znanaca, Istre i Karlovca

Sučeljavanje dvaju vrhunskih stratega - Scorija ili Pamić?

21.11.2008.
u 17:13

Pula je spremna za svoj, možda najveći ovosezonski derbi. Na Verudi će svoja taktička umijeća suprotstaviti dva vrhunska nogometna stratega, obojica i te kako vezana ne samo za momčad Istre, nego i za pulsku nogometnu povijest.

Važnost pulske epizode
Elvis Scoria i Igor Pamić mladi su hrvatski treneri, a obojica u svojim životopisima među najznačajnijim stavkama nose iskustvo s pulskom momčadi. Stoga je posve razumljiva (pozitivna) napetost, koja ovih dana vlada gradom, a u iščekivanju ove važne utakmice. I za momčad Istre 1961., i za goste iz Karlovca, svaki je bod važan - domaćinu da sustigne vodeće, a gostima da ne izgube visoku poziciju na prvenstvenoj ljestvici. U svojim je izjavama neposredno prije dolaska u Pulu, Pamić već dao određenu prednost domaćoj postavi, o kojoj ima samo riječi hvale.

- Prema mome mišljenju, danas su igri sve varijante, 1 x 2 - izjavio je Paminho. S druge strane, Scoria neće moći računati na čak trojicu standardnih prvotimaca. Barišiću i Švrljugi, koji preskaču susret zbog tri sakupljena žuta kartona, nenadano se pridružio i Lajtman, za kojega je zbog puknuća zadnje lože, ovaj dio sezone definitivno završen.

Poziv na diciplinu
Unatoč svemu, glavni pulski strateg oprezno poziva na mir i disciplinu.

- U ogled moramo ući bez nervoze, koja neizbježno prati ovakve susrete. Izdržimo li taj psihološki moment, imamo dovoljno samopouzdanja pred svojim navijačima pobijediti. Ne dopustimo li Karlovčanima njihov način igre, na pravom smo putu - izjavio je pulski trener.

Derbi se igra na SRC-u Uljanik Veruda, od 13.30 sati. Zbog toga žale gotovo svi ljubitelji nogometa, budući da u gradu vlada mišljenje kako bi igranje na “Aldu Drosini” sigurno osiguralo fantastičan navijački dekor, koji bi Scorijinim dečkima došao kao dvanaesti igrač. U svome prvom ovogodišnjem sučeljavanju, Puležani i Karlovčani susreli su se u lovu na Rabuzinovo Sunce. Pamić je tada slavio nakon jedanaesteraca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije