Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAR JE DOTLE DOŠLO?

Sucu koji je bio u kombinacijama za Hajduk - Dinamo u susjedstvu prijete smrću, otkriveni detalji

Irfan Peljto
Pomozi.ba
28.03.2024.
u 14:44

Jedan od najboljih sudaca prijavio je sve policiji, a u susret mu je izašla i Komisija za suđenje koja je prihvatila njegov zahtjev za izuzećem

Nakon reprezentativne stanke koju je Hrvatska iskoristila za prijateljsko okupljanje u Egiptu, iz kojeg se vraća s trofejem pobjednika ACUD kupa, nastavit će se klupska nogometna sezona. U Hrvatskoj će se tako ovoga vikenda odigrati utakmice 28. kola HNL-a, a sve će kulminirati velikim derbijem u kojem će se na Poljudu susresti Hajduk i Dinamo. Podsjetimo, Rijeka je prva na ljestvici domaćeg prvenstva s 59 bodova, četiri manje ima drugoplasirani Hajduk, a treći Dinamo za Riječanima zaostaje pet bodova uz jednu utakmicu manje.

Dvoboje u kojima će se do kraja sezone susretati Rijeka, Hajduk i Dinamo sudit će internacionalni suci, oni s najviših, tzv. elitnih pozicija na Uefinom rankingu. Krovna europska nogometna federacija odlučila je tako na subotnji prvenstveni derbi na Poljud poslati njemačkog suca Daniela Sieberta uz postavu iz njegove zemlje, kako pomoćnika na terenu, tako i onih u VAR sobi. Utakmicu istih protivnika u polufinalu domaćeg kupa u srijedu, 3. travnja sudit će talijanska sudačka ekipa na čelu s Fabiom Marescom. Uskoro će se saznati i ime glavnog suca za jadranski derbi između Rijeke i Hajduka u 29. kolu, 7. travnja, a strani će suci suditi i ogled Rijeke i Dinama u 33. kolu.

Jedan od onih koji je svakako bio u kombinaciji za suditi neki od hrvatskih derbija je Irfan Peljto. Elitni sudac iz Bosne i Hercegovine je, međutim, ovoga vikenda trebao suditi BiH-dvoboj između Željezničara i Veleža. No, on neće dijeliti pravdu na toj utakmici jer se izuzeo zbog prijetnji smrću. Kako je saznao portal Sportsport.ba, Peljto više uopće ne želi suditi sarajevskim klubovima. Peljto redovno sudi Ligu prvaka i jake europske utakmice, ali otkriveno je da njemu i njegovoj užoj obitelji prijete smrću. Sam sudac sve je prijavio MUP-u Kantona Sarajevo, a tamošnja policija intenzivno radi na tome slučaju. Peljto je sve prijavio i Komisiji za suđenje BiH nogometnog saveza, a u prijavi je naveo da zbog zaštite svoje obitelji nije u mogućnosti suditi sarajevskim klubovima.

Irfan Peljto
1/8

Komisija za suđenje u Bosni i Hercegovini izašla je sucu Peljti u susret, iako je sama dovedena u nezavidnu poziciju jer će oba sarajevska kluba do kraja sezone igrati još mnogo važnih utakmica. Peljto je inače, na recentnom reprezentativnom okupljanju vodio prijateljsku utakmicu Slovenije i Portugala koju su Slovenci u Ljubljani pobijedili rezultatom 2:0. Prije toga je sudio i dvoboj RB Leipziga i madridskog Reala u osmini finala Lige prvaka. Vrlo je izvjesno da će dijeliti pravdu i na nadolazećem Euru u Njemačkoj.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
16:34 28.03.2024.

ne da orjuna nista "da bude" pritv njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije