BIJELI SU IMALI SREĆE

Sudačka komisija: Slaven je oštećen protiv Hajduka. Nije im priznat ispravan gol

Hajduk i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
05.08.2024.
u 18:15

Sudačka komisija na čelu s Bertrandom Layecom objavila je priopćenje u kojem se osvrnula na tri situacije iz prvoga kola HNL-a. Jedna je iz ogleda Rijeke i Lokomotive, a dvije iz ogleda Hajduka i Slaven Belupa. Njihova procjena situacije pokazuje kako je Slaven Belupo teško oštećen protiv Hajduka, a splitski klub se pukom srećom spasio od kiksa na otvaranju domaće sezone

Odigrano je prvo kolo Hrvatske nogometne lige. Dinamo je sezonu za još jednu obranu naslova započeo dominantnom pobjedom protiv Istre rezultatom 5:0. Rijeka je protiv Lokomotive odigrala s visokih 4:0, a Hajduk je nadjačao Slaven Belupo s 2:1. Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analize situacija iz prvoga kola uz objašnjena najvažnijih prizora s hrvatskih nogometnih igrališta.

Najprije su istaknuli situaciju iz 12. minute ogleda Hajduka i Slaven Belupa prilikom igranja rukom u kaznenom prostoru. "Prema službenim smjernicama, Sudačka komisija slaže se s konačnom odlukom dosuđivanja kaznenog udarca zbog igranja rukom. Branič je lijevom rukom učinio svoje tijelo većim i poput barijere zaustavio loptu. S obzirom na to da se nije radilo o jasnoj prilici za postizanje pogotka, ne očekuje se žuti karton. S obzirom na tehničke poteškoće, komunikacija između suca i VAR-a predugo je trajala", piše Komisija koja je očekivala dosuđivanje kaznenog udarca, što je sudac na terenu i napravio.

GALERIJA Tin Srbić na rubu suza, teško mu je pala pogreška koju je napravio

Hajduk i Slaven Belupo sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
1/7

Druga je odluka bila u 81. minuti istoga susreta kada je Slaven Belupu poništen pogodak za izjednačenje. Ovoga puta se Komisija nije složila s odlukom suca te smatra da je gol trebao biti priznat. "Nakon što je sudac dosudio slobodni udarac, gostujući napadač upustio se u borbu za loptu s domaćim braničem na normalan način. Svoje je ruke na braničeva leđa stavio bez snage. Sudačka komisija očekuje da se ne dosudi prekršaj. S obzirom na to da je sudac zviždaljkom dao znak prije nego što je lopta ušla u vrata, VAR ne može intervenirati kako bi preporučio pregled snimke na terenu za igru (OFR)", navode u priopćenju.

Slažete li se s mišljenjem Sudačke komisije?

Treća i posljednja istaknuta situacija je ona iz susreta Rijeke protiv Lokomotive u 59. minuti. Komisija je podržala odluku suca uz navod: "Gostujući napadač nalazi se u kaznenom prostoru kada se domaći branič upušta u borbu za loptu startom s leđa. Branič je u isto vrijeme jasno dodirnuo i loptu i napadačeve noge. Sudačka komisija podržava sučevu odluku da ne dosudi kazneni udarac."

VIDEO Dinamo doznao protivnika u posljednjoj prepreci prije LP, plavi su imali sreće!

Komentara 8

FR
freeshooter
18:31 05.08.2024.

...hoćemo Lovrićevu suspenziju na godinu dana... jer nikako njegovi silni promašaji nisu pogreške, nego namjere, iz svakog njegovog pokreta, pristupa, se to vidjelo, za primjer drugima, cijelu sezonu...

MA
Matija100
18:25 05.08.2024.

Pitanje za sudačku komisiju: Tko delegira da Hajduku sude suci za koje se zna da su hajdukovci poput ovog Lovrića? Isto je i s Jovićem. Samo još fali da Strukan sudi hajdukove utakmice!

Avatar Podanak
Podanak
19:17 05.08.2024.

"Čujem kako inače ovakve utakmice završe 2:2", lijepo je rekao Rakitić. Nisu mu vjerojatno rekli da sudac Lovrrić ne voli taj rezultat. Jer, ako neće milom, onda ćemo silom. Na taj način do naslova? Neće proći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije