Korišten i suzavac

Sukob hrvatskih navijača i policije u Mostaru nakon utakmice

farrah07
Foto: Reuters
1/2
19.06.2012.
u 08:56

Zasad nema informacija o ozlijeđenima, uhićenima, kao ni o materijalnoj šteti nakon nereda.

U Mostaru, u susjednoj BiH, izbili su neredi nakon jučerašnjeg dvoboja Hrvatske i Španjolske na Europskom nogometnom prvenstvu. Hrvatski navijači sukobili su se s policijom na Španjolskom trgu nakon što je Hrvatska porazom 0:1 ispala s Eura, a na teren su morali izaći i pripadnici interventne policije koji su čak morali rabiti i suzavac kako bi rastjerali navijače i smirili situaciju.

Sukob se, javlja bljesak.info, dogodio kada je veća skupina uglavnom mlađih hrvatskih navijača, njih oko 200, došla oko 23 sata pred zgradu Staklene banke. Mladići su tada počeli svime što im se našlo pod rukom gađati policajce, koji su upotrijebili suzavac da bi se obranili. U jednom trenutku huligani su potisnuli policiju na središte Španjolskog trga gdje su ih gađali kamenjem, bocama, prometnim znakovima i drugim tvrdim predmetima. Kad je došlo pojačanje, ponovno je upotrijebljen suzavac, a specijalci su zatim potisnuli huligane prema smjeru iz kojega su došli.

U prvom je navratu privedeno sedam osoba, lakše je ozlijeđeno nekoliko policajaca, a nastala je i znatna materijalna šteta na okolnim reklamnim panoima te autobusnim stajalištima.

Komentara 26

MC
mr.col1
23:23 19.06.2012.

na snimki se jasno vidi kako policija provocira navijace..

Avatar MENSA
MENSA
09:40 19.06.2012.

PRIMITIVIZAM TREBA "ISPENDREČITI"! Čovjekolike primitivce koji vrijeđaju samo značenje pojma "navijač" jednostavno treba...... "ispendrečiti". Na žalost , svekoliki primitivizam jedino razumije i "uvažava" takvu "argumentaciju"!

SI
sitnalov
09:36 19.06.2012.

Žarište debila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije