NIJE SE PROSLAVIO

Sva tri jedanaesterca protiv Dinama dosuđena su krivo! Španjolski sudac je zalutao u Ligu prvaka

LaLiga - Atletico Madrid v Girona
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/7
18.09.2024.
u 17:15

Da je napravio ovoliko pogrešaka na utakmica Bayerna i Barcelone, vjerojatno bi se na duže vrijeme oprostio od elitne razine. Pa kakav je pritisak imao na utakmici gdje jedna momčad pobijedi sa sedam pogodaka razlike!?

Druga strana priče o povijesnom porazu Dinama u Ligi prvaka su postupci španjolskog suca. O nelogičnostima u sudačkim kriterijima zadnjih su godina ispisani nebrojeni novinski stupci. Tu je priča potpuno zakomplicirana, najblaže rečeno. Jeste li obratili pozornost na sudački kriterij Juana Martineza Munuere? Španjolac nije briljirao. Pogledajte još jednom kriterije kod jedanaesteraca. Najprije prvi, dosuđen nakon što je poništen pogodak zbog zaleđa. Načelno, ispravno provedena odluka, kažu napuci. No, zašto nije odmah dosuđen jedanaesterac kojega neki vrhunski sudac sigurno ne bi 'svirao'!?

- Zato što nije trebao biti na toj utakmici, već netko tko je dorastao tom zadatku - kaže mi jedan od najvećih sudačkih autoriteta u povijesti s ovih prostora...

GALERIJA Rijetke zajedničke fotografije Bruna Petkovića i Ive Šarić

LaLiga - Atletico Madrid v Girona
1/17

Nitko mi ne može objasniti kako Cucurellino igranje rukom na Euru nije, a intervencija Ristovskog je za kazneni udarac. Jedanaesterac protiv Dinama nikako nije smio biti dosuđen. Usput rečeno, Uefa je prije nekoliko dana poslala nove naputke koji kažu da prije mjesec dana s Eura ništa ne vrijedi!? I konačno, Theophileovo gaženje u šesnaestercu, nakon što prvi igra loptom, također je za raspravu.

Munuera je preko noći ušao na popis elitnih sudaca. Da je napravio ovoliko pogrešaka na utakmica Bayerna i Barcelone, vjerojatno bi se na duže vrijeme oprostio od elitne razine. Pa kakav je pritisak imao na utakmici gdje jedna momčad pobijedi sa sedam pogodaka razlike!? Opet, bespredmetno je pričati o sudačkom kriteriju nakon ovakve teške blamaže, no puno stvari moramo sagledati objektivnije i prizemnije.

VIDEO Legendarni igrač i trener Dinama Marijan Vlak komentira prvi nastup Plavih u Ligi prvaka

Komentara 29

AG
Agram1960
19:00 18.09.2024.

Ja bih tome dodao brutal start Neuera na Petkoviću .inimalno žuti

FR
freeshooter
17:23 18.09.2024.

...svakako da su sva tri jedanaesterca upitna, nama nikad nebi bili svirani, i pitanje, šta bi bilo da nisu svirani, ili da je Pjaca za dlaku zabio za 3:3... bilo bi drugačije, no ja samo sumiram ipak našu lošu igru, prvenstveno protiv Rijeke i Hajduka, ovo sa Bayernom je samo posljedično loše, katastrofično loše... mi moramo trenutno promijeniti situaciju, prvenstveno zbog HNLa, kada tu budemo pravi, bit će bolje i u LP...

ID
Ivo_didin
20:40 18.09.2024.

Prvo da "prednost" od dvije minuta, pa kada mora poništiti gol zbog zaleđa svira penal koji Bayernu nikada ne bi svirao. Dapače, Dinamovom igraču bi dao žuti karton zbog pokušaja iznuđivanja kaznenog udarca. Drugi penal isto tako, O trećem bi se moglo diskutirati jer nisam dobro vidio je li KTC igrao loptu, pa "u produžetku" nagazio Bayernovog igrača ... Da je bilo obratno, Dinamo u identičnim situacijama ne bi dobio niti jedan penal!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije