Svakom igraču po 10.000 eura

07.05.2006.
u 01:03

ZAGREB  Opuštena, prijateljska atmosfera vladala je u loži Maksimir za vrijeme utakmice s Osijekom. Uprava gostiju ionako je stigla samo da bi čestitala modrima na naslovu prvaka, a Mamić i Barišić mogli su se opustiti čim su čuli da Rijeka gubi u Velikoj. Ipak, šampionski pjenušci počeli su se otvarati kada je Bošnjak zabio gol za pobjedu.
Ovoga puta Maksimir nije uronio u euforiju kao kad su se slavile pobjede na Hajdukom,  kada je Mamić trgao košulje i kad su ga igrači nosili na ramenima. Proslava osmog naslova prvaka bila je tiha i decentna, s tek tri-četiri eksplozije čepa Dom Perignona...

Sad po pojačanja
 Jednostavno, nemam se snage veseliti jer znam kakav me težak posao čeka ovoga ljeta  pričao je Zdravko Mamić.  Ja sam naslov proslavio nakon pobjede na Poljudu u veljači, a sve poslije bilo je formalnost. Sada se okrećemo Europi i potrazi za pojačanjima.
Tko je najzaslužniji za naslov prvaka?
 Igrači, Kuže i naša prekrasna publika.
Kolika je nagrada za naslov?
 Po pravilniku. Deset tisuća eura po igraču.
Utakmicu je opet najemotivnije pratila predsjednikova supruga Božica Barišić. Kad je sve bilo gotovo, bila je presretna...
 Moj muž je sigurno najsretniji jer je postao najtrofejniji predsjednik. No, sada je ostvaren tek prvi cilj. Idemo u ostvarenje europskog sna.
Mirko Barišić nije skrivao zadovoljstvo. Ovo mu je treći naslov prvaka u Dinamu, tvrdi i  najdraži.
 Zato što je posljednji, najsvježiji. Doživio sam ga kao etapu na putu prema Europi. Naravno da to želimo ponoviti i sljedeće godine, ali naš je prioritet ipak europski rezultat.
Liga prvaka je imperativ?
 Nema nikakvog imperativa. Trener i momčad moraju imati mir, ne smijemo ih ničim opterećivati. Samo tako mogu ostvariti rezultat. Ne bih bio razočaran i kad bismo igrali ligu Kupa UEFA.

Bez bivših igrača
Među uzvanicima u svečanoj loži bio je, između ostalih, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, brojna osječka delegacija, a najbrojniji su ipak bili Dinamovi klupski službenici. Svi su ozarenih lica pritrčavali Mamiću i bacali mu se u zagrljaj.
Nažalost, u toj povećoj skupini čestitara najmanje je bilo bivših igrača Dinama, legende ne svraćaju rado u Maksimir. Zamijetili smo uvijek prisutnog Vladu  Kasala, Joška Jeličića i  Tomislava Butinu. Nekadašnji kapetan modrih stigao je odjeven u Dinamov bijeli dres. Zagrlio je Mamića, osjetili smo da mu je istinski drago zbog ove titule...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije