OLEKSANDR USIK

Svjetski prvak se javio iz podruma u Kijevu: Duša mi pripada Bogu, zato se ne bojim

02.03.2022.
u 20:22

Bivši svjetski prvaci, kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir također aktivno sudjeluju o obrani Kijeva.

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usik kaže da "aposlutno nema straha" nakon što je uzeo oružje u ruke kako bi branio svoju ukrajinsku domovinu od ruske invazije.

Manje od šest mjeseci otkako je deklasirao Anthonyja Joshuu u borbi za tri od najvažnija četiri pojasa u teškoj kategoriji, Usik se pridružio ukrajinskoj teritorijalnoj obrani.

Govoreći iz podruma u Kijevu, 35-godišnji prvak svijeta priznao da je revanš s Joshuom, koji se očekivao u proljeće i u rano ljeto, daleko od njegovih misli. 

Damaged buildings near the Kyiv Television TV tower in Kyiv on March 2, 2022. An apparent Russian rocket strike hit Kyiv main television tower in the heart of the Ukrainian capital on March 1, 2022. Photo by Raphael Lafargue/ABACAPRESS.COM
Foto: Raphael Lafargue

Iako priznaje da je šokiran situacijom u zemlji, kaže da je spreman na sve. "Možda će vam to zvučati sentimentalno, ali moja duša pripada Bogu, a moje tijelo i čast pripadaju mojoj domovini i obitelji. I zato nema straha, apsolutno nema straha".

- Ima samo zbunjenosti kako je ovo moguće u 21. stoljeću - rekao je.

- Stvarno ne znam kad ću ponovo u ring. Moja zemlja i moja čast važniji su mi od pojasa prvaka

Njegov sunarodnjak Vasil Lomačenko, bivši trostruki svjetski prvak u lakoj kategoriji, koji je bio na rubu dogovora o borbi s aktualnim prvakom Georgeom Kambososom, također se prijavio u vojsku. 

Bivši svjetski prvaci, kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir također aktivno sudjeluju o obrani Kijeva.

>>> Torcida stala uz ukrajinski narod

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
08:00 03.03.2022.

Rat, puške i bombe ne rješavaju ništa, ali jedino to ostaje kad razum prestaje! Slava Ukrajini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije