Osnovan ŽNK Sesvetski Kraljevec

Tata igrajući za Dugo Selo izbacio Dinamo, a kći mu danas zaposlenica u Maksimiru

ŽNK Sesvetski Kraljevec
Foto: privatne fotografije
1/3
31.05.2022.
u 14:03

– Ljubav prema nogometu usadio mi je tata koji je 1998. igrajući za Dugo Selo izbacio iz kupa tadašnju Croatiju – rekla je Ivana.

U Zagrebu je osnovan još jedan ženski nogometni klub – Sesvetski Kraljevec. Prije tri godine osnovana je pri ovom klubu ženska selekcija djevojčica od prvih do osmih razreda. Okupljanje je napravljeno nakon školskog turnira koji se održava svake godine. Naime, na tom turniru za svaki razred uvjet je bio da nastupaju po dvije djevojčice.

– Kako bismo privukli što više djevojčica, napravili smo plakate i letke koje smo podijelili u 11 osnovnih škola u našoj okolici. S ponosom mogu reći da se na okupljanje odazvalo 40 djevojčica različitih uzrasta. Treninzi su počeli 9. rujna 2019. godine. Djevojčice prvo nisu bile u sustavu natjecanja pa smo u dogovoru sa ŽNK Dinamo Zagreb, koji nam je donirao sredstva za rad, organizirali mogućnost da djevojke koje žele treniraju kod nas s nama idu na prijateljske utakmice, turnire i malonogometne lige, a mogu biti registrirane u Dinamu i u njihovom dresu igrati prvenstvene utakmice u 1. HMNLŽ U15 i U 17. Danas u klubu trenira 49 djevojčica – rekla je Ivana Car, trener limačica, mlađih pionirki u novom klubu, ali i voditelj škole nogometa i trenerica pionirki i kadetkinja u ŽNK Dinamo.

Prošle sezone starije djevojke igrale su 3. A ZNL Mlađi pioniri u konkurenciji s dječacima, dok su mlađe djevojčice trenirale u otvorenoj školi za početnice. Uz prvenstvo, starije djevojke igrale su i u MNL CIAK AUTU te u ligi ŠN Maksimir za žene. Navedene lige također su igrale i mlađe djevojčice. Danas i pionirke i limačice natječu se u Razvojnoj ligi ZNS-a za djevojčice te sudjeluju u Agoga zimskoj ligi. Ivana Car magistrica je ekonomije, specijalizirana za menadžment, a posjeduje UEFA B licencu. Praksu je odradila u ŽNK Dinamo.  

– Bila sam u Medulinu na završnom selektivnom turniru središta za djevojčice 2020. te sudjelovala na ostalim selektivnim aktivnostima u ŽNK Frankopan, Radoboj i Gajnice, a bila sam i u kampovima pod organizacijom ŽNK Dinamo Zagreb. Ljubav prema nogometu usadio mi je tata koji je 1998. igrajući za Dugo Selo izbacio iz kupa tadašnji klub Croatia – rekla je Ivana.

Prvu službenu utakmicu ŽNK Sesvetski Kraljevac odigrat će 12. lipnja kada će igrati protiv ŽNK Dinamo. Utakmica se igra na stadionu u Sesvetskom Kraljevcu s početkom u 19 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije