Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nužna za napredak

Tehnologija treba biti servis ljudima

Gol Engleska Njemačka
Screenshot
01.07.2010.
u 08:35

Teško je vjerovati da se danas događaju ona Henryjeva nedosuđena ruka ili Lampardov nepriznati gol.

U niz sudačkih pogrešaka uključena je i pogrešna procjena pomoćnog suca koji nije označio zaleđe Davida Ville uoči pogotka za Španjolsku protiv Portugala. Svoje mišljenje o uvođenju tehnologije u nogomet iznio je redovni profesor na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, prof.dr.sc. Bojan Matković.

Tehnologija neizbježna

– Želi li nogomet napredovati, uvođenje tehnologije je neizbježno! Sport se, kao i sve drugo, iz dana u dan razvija, nogomet je sve brži i logično je da čovjek griješi u procjenama. I ne postoji baš nijedan razlog da se dio tehnologije ne uključi u funkciju sportskog rezultata, da ta tehnologija ne bude servis ljudima od krvi i mesa koji griješe – kaže profesor Matković i posebno naglašava:

– Pogledajmo problem argumentirano: tenis, hokej na ledu, košarka, atletika... svi su uveli tehnologiju. A nogomet neće! Ili su, dakle, svi drugi u krivu, a nogomet je jedini u pravu, ili, pak, samo nogomet griješi. Teško je vjerovati da se u današnje vrijeme događaju stvari poput Henryjeve nedosuđene ruke ili Lampardova nepriznatoga gola! Dovoljno je tek nekoliko sekundi da bi se upotrebom tehnologije ispravilo ljudsku pogrešku i tada ne bi bilo nepravdi kao sad.

Profesor je još dodao:

Poštenije i objektivnije

– Kad bi tehnologija bila u funkciji rezultata, tada bismo još više uredili odnose u nogometu, sve bi postalo poštenije i objektivnije. Recimo, da je priznat gol Englezima, bilo bi 2:2 i bila bi to sasvim drukčija utakmica nego što je bila.

Ili, da nije priznat gol Argentini protiv Meksika zbog očitog zaleđa, sve bi opet bilo na početku! A ovako su i Englezi i Meksikanci baš u svakom pogledu potonuli, znate jako dobro što znači primiti gol u nogometu. Tehnologija bi sve to uredila u nekoliko sekundi, ne bi se nimalo izgubila dinamika igre, a suparnici bi na travnjaku bili ravnopravniji.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:35 01.07.2010.

Potpisujem cijeli clanak.......Krajnje je vrijeme za promjene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije