Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NIŠTA NIJE STIGLO

Tko će suditi derbije u HNL-u? Mediji u susjedstvu pišu o reakciji Saveza: 'Ništa nam nisu poslali'

RB Leipzig - Real Madrid
Jan Woitas/DPA
05.03.2024.
u 22:07

Iako u centralu nogometa u Bosni i Hercegovini još nije stigao nikakav dopis iz Hrvatske, ne znači da se to neće dogoditi u nadolazećim danima

Tri su velika derbija u HNL-u preostala do kraja sezone. Najprije ćemo, 30. ožujka gledati poljudski sraz Hajduka i Dinama, a u završnom, četvrtom "krugu" sezone dva će velika dvoboja ugostiti riječka Rujevica. Najprije će na Kvarner stići Hajduk, a onda i Dinamo. HNS je odlučio da će te tri utakmice suditi strani, elitni suci, oni koji sude u Ligi prvaka.

Pisali smo već ranije o tome koje bi tri opcije bile najrealnije za te tri utakmice. Slovenac Slavko Vinčić koji je sudio utakmicu Bayerna i Lazija u Ligi prvaka svakako je najeminentniji od njih. Zatim, srpski sudac Srđan Jovanović, ali i BiH-arbitar Irfan Peljto. Svi su oni na Uefinom elitnom spisku, svi bi oni potencijalno i mogli doći pa suditi te utakmice. Nije isključeno da dođu i suci iz Njemačke, Italije, Španjolske ili neke druge zemlje, iako bi oni bili znatno skuplji.

Mediji u Bosni i Hercegovini raspisali su se o mogućnosti da neki od derbija u hrvatskom nogometu sudi Irfan Peljto. Njihov najpoznatiji sudac svakako bi mogao biti na dispoziciji HNS-u, a pitanje je hoće li ga iz našeg Saveza zaista i angažirati. Sportsport.ba piše da iz vodstva BiH-saveza još nisu dobili nikakav dopis HNS-a o tome da bi Peljto uopće mogao doći suditi jednu našu utakmicu.

Dakle, iako u centralu nogometa u Bosni i Hercegovini još nije stigao nikakav dopis iz Hrvatske, ne znači da se to neće dogoditi u nadolazećim danima. Iz Uefe su dali nedvosmislenu podršku hrvatskom nogometu nakon velike afere s VAR snimkama, a sljedećih bi dana, nakon europskih ogleda a uoči reprezentativne stanke Uefa mogla detaljnije razmotriti opcije o tome koje suce poslati u HNL.

RB Leipzig - Real Madrid
1/6

Podsjetimo, HNS je osnovao posebno povjerenstvo za suce, ono koje će nakon svake utakmice razmotriti bilo koju spornu VAR-situaciju odnosno komunikaciju između sudaca na terenu i u VAR sobi. Moglo se danas saznati i to da će HNS nakon stanke za utakmice reprezentacija uvesti i dodatne dvije kamere, na svakoj gol-liniji za svaku utakmicu do kraja sezone.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pajokola1
08:49 06.03.2024.

Ma gluposti, ovo je samo trik HNS-a da se javnost umiri, ako ćemo iskreno stvar je samo u tome da nema nekog u toj sudačkoj organizaciji da ujednači kriterije suđenja. Taj Var je malo veća prevara, on je u početku zamišljen da služi samo kao provjera da li je lopta prešla gol crtu, a sad se proširio na zaleđe, igranje rukom, faulove....tj.na sve segmente igre. I nije to samo u nas slučaj, pa vidili smo kako je Pitana sudio u finalu svjetskog prvenstva jedanaesterac nakon Perišićeve ruke, ako bi svi tako sudili ruku onda je svaki dodir ruke u 16 metara jedanaesterac???Ili Orsato kako je sudio Hrvatskoj protiv Argentine, umjesto faula nad Livakovićem on sudi jedanaesterac???I još ga proglase kao najboljeg sudca svjetskog prvenstva u Katru????Ali svima je jasno kako to funkcionira samo se pravimo da ne vidimo, netko iza zavjese sve određuje , isto onako kako na višljem nivou Katar kupi sebi svjetsko prvenstvo i niko ništa ne može dokazati tako se i sudci kupe , čak više nije toliko bitan ni sudac na terenu koliko onaj u Var sobi.

Avatar barba_arba
barba_arba
07:46 06.03.2024.

Iz Bosne?, pa njih je gazda kupija, još prije naših.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije